SVJEDOČANSTVA

Svjedočanstvo: Muslimanka se nakon molitve sv. Šarbelu obratila na kršćanstvo – U snu sam vidjela sveca

„Izgubila sam se, pomozi mi.” Ovo su riječi koje je 22-godišnja Nesrina Barakat 2018. godine izgovorila u podnožju kipa svetog Šarbela Makhlufa, maronitskog sveca zaštitnika Libanona, u Parizu, u katedrali Gospe Libanonske, muslimanka koja je postala katolkinja.

Nesrina Barakat bila je praktična muslimanka. Kći je libanonskog šijita i alžirsko-marokanske sunite, ali roditelji su prepustili njezinoj slobodnoj volji izbor vjerske pripadnosti. Oni sami, iako su njegovali muslimansku kulturu, nisu prakticirali islam. No ona je, u dobi od 17 godina, odlučila biti praktična muslimanka, toliko da je počela nositi i veo.

Nesrina je s 22 godine završila u Parizu na dvomjesečnoj praksi. Njezina ju je znatiželja odvela u katedralu Gospe Libanonske, gdje je upoznala jednog posebnog svećenika koji će joj kasnije postati duhovni otac. Svećenik joj nije govorio o Kristu, što joj je bilo jako čudno, ali umjesto toga on je učinio mnogo više: dočekao je otvorena srca tu djevojku s velom.

Nesrina je tom prilikom provela dva sata razgovarajući s njim o svojoj obitelji, svom životu, o Libanonu… Taj razgovor ju je silno zadivio zbog dvije stvari: ljubaznosti s kojom je dočekana, a da nije osjetila ni na koji način osuđivanje zbog njezine vjere, ali i svjetlosti koja je izvirala iz svećenikova lica. Ostali su u kontaktu.

Kraj 2017. godine bio je težak za Nesrinu. Imala je egzistencijalnu krizu: sve je išlo naopako – u obitelji, sa studijom, a njezina vjera bila je totalno poljuljana. Tako se jednog dana iz Lila uputila u Pariz, i vratila u katedralu gdje je upoznala onog svećenika. Stala je u podnožje kipa maronitskog sveca Šarbela Makhlufa: „’Slušaj, nisam više muslimanka, nisam čak ni kršćanka, nisam ništa. Više ne vjerujem u Boga, ali i dalje vjerujem tebi. Ni sama ne znam zašto, ali znam da ćeš mi ti pomoći“, govorila je obraćajući se maronitskom svecu.

Vrativši se kući iz Pariza, nekoliko mjeseci kasnije, mlada muslimanka sanjala je: sveti Šarbel joj je, praćen velikim svjetlećim križem, stavio vrlo lagani bijeli veo preko glave. Taj san za Nesrinu je bio odgovor na njenu molitvu. „U tom sam trenutku shvatila i odlučila se obratiti.” Ubrzo nakon toga je pristupila katekumenatu i 23. veljače 2019., pet mjeseci nakon obraćenja, primila krštenje – u katedrali Gospe Libanonske, od strane svećenika koji ju je toliko impresionirao i koji joj je postato duhovni otac.

Sada Nesrina Barakat – koja je u međuvremenu završila studij i postala grafička dizajnerica – ima 27 godina i osnovala je „Islam au Christ”, udrugu koja ima za cilj pomoći muslimanima koji žele prijeći na katoličanstvo, a također je aktivna na društvenim mrežama. Upravo tu, priznaje, dobiva najteže kritike, pa i prijetnje, od vjernika islama. Međutim, ona se ne boji niti srami naviještati Evanđelje.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er