VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Američka olimpijka uz svoju katoličku vjeru, krunicu i križ svoje bake na olimpijskim igrama u Tokiju

Američka olimpijska gimnastičarka Grace McCallum donosi svoje vještine i katoličku vjeru na igre u Tokiju u srpnju. McCallum ne putuje nigdje bez krunice i križa svoje bake, a molitva joj mnogo znači, ali i pomaže u sportu kojim se bavi.

Američka olimpijska gimnastičarka Grace McCallum donosi svoje vještine i katoličku vjeru na igre u Tokiju u srpnju.

McCallum ne putuje nigdje bez krunice i križa svoje bake, izvijestio je katolički časopis Central Minnesota 2019., prenosi Catholic News Agency.

Putuje s tim stvarima kako bi joj donijela mir i smirenost”, rekla je njezina majka Sandy McCallum za časopis. Sa samo 18 godina, McCallum je jedna od šest žena koje se ove godine natječu na ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju. Ona će se natjecati u ekipnim gimnastičkim disciplinama zajedno sa Simone Biles, Sunisom Lee i Jordanom Chilesom.

Dolazeći iz Isantija iz Minnesote, McCallum se nedavno pridružila gimnastičkom timu.

McCallumova obitelj pripada župi St. Elizabeth Ann Seton u Isantiju. McCallumovi roditelji su Sandy i Ed, a ona ima petero braće i sestara: Rachael, Madelyn, Joseph, John i Xavier.

Obitelj McCallum cijeni snagu molitve. Sandy je rekla da molitva čini značajnu razliku u Graceinoj gimnastici te da je molitva “jedno od onih područja za koja kažemo:” Drži je u fokusu, “i to zaista čini razliku. Tijekom američkog prvenstva 2019. Grace i njezina obitelj molili su se svetoj Filomeni, Graceinoj svetici zaštitnici. Drugi dan prvenstva bio je 11. kolovoza, blagdan svete Filomene.

Zahvaljujući molitvama, Grace je na događaju osvojila brončanu medalju i rekla da je “bilo pomalo cool” što se Gracein uspjeh dogodio na blagdan njezine svete krizme. Grace je rekla da zna da joj je Bog dao taj talent. “Moram ga koristiti i ne protratiti”, rekla je. Kada putuje na natjecanja s Grace, jedino što je osnova jest odlazak u crkvu. “U blizini pronalazim crkvu jer mi pomaže da se usredotočim kako bih mogla biti tu za Grace”, rekla je Graceina majka Sandy.

McCallum će strogo trenirati u svojoj teretani za predstojeće utakmice. Olimpijske igre počinju 23. srpnja. Gimnastičke priredbe za žene počinju 25. srpnja. Neka joj je sa srećom!

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er