SVIJET

Bojkot na društvenim mrežama naveo Porsche da prizna da je ‘uklanjanje kipa Isusa iz reklame bila pogreška’

Porsche je objavio video snimljen u Lisabonu u Portugalu u trajanju od 2 i pol minute kako bi najavio “novi model 911 S/T” i proslavio “60 godina Porschea 911″. Naime iz videa za reklamu automobila uklonili su veliki kip Isusa koji se pojavljuje u kadru, što je izazvalo cijeli niz negativnih reakcija.

Nakon reakcija na internetu predstavnik tvrtke Porsche izjavio je za MailOnline da je montažno mijenjanje prikaza Krista ”bila pogreška.”

Nakon negativnih reakcija i bojkota na društvenim mrežama, njemački proizvođač automobila Porsche izmontirao je novi video za reklamu automobila kako bi u njega ipak uključio kip Isusa, koji je prvotno bio uklonjen iz reklame, piše LifeSiteNews.

Izvorni video je zatim postao privatan na YouTubeu, a ažurirana verzija objavljena je u nedjelju s neizmjenjivanim isječkom u kojem se nalazi Cristo Rey. Predstavnik tvrtke kasnije je za MailOnline rekao da je montažno brisanje prikaza Krista “bila pogreška” i ispričao se ako je bilo koga na taj način uvrijedio, prenosi Narod.hr

U subotu je korisnik društvene mreže X (bivšeg Twittera), objavio dvije slike s kipom Cristo Rey u Lisabonu. Na jednoj fotografiji — snimci zaslona iz nedavne reklame za Porsche — vidi se da je Kristov lik izbačen, ostavljajući samo betonsko postolje u pozadini. Na drugoj fotografiji koja nije montažno mijenjana, iz iste perspektive, vidi se se kip Isusa veličine 133 metra.

”Hej, @Porsche, zašto si izbrisao kip Isusa Krista iz svog videa snimljenog u Lisabonu?” stoji u objavi koja je od 5. kolovoza na X-u pregledana najmanje 5,7 milijuna puta.

Dok su korisnici X-a otvoreno izražavanli svoje negodovanje i pitali se zašto Porsche ima potrebu snimati iz kuta koji bi ih doveo u iskušenje da simbol kršćanstva uklone iz kadra, Koalicija za otkazane svećenike (Coalition For Canceled Priests) otišla je korak dalje, potičući ljude na bojkot Porschea s porukom “Isus Krist je Kralj”.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er