CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Svećenik odgovara: Smije li se blagoslovljena sol koristiti i u kuhanju?

Smije li se blagoslovljena sol koristiti i u kuhanju? Svaki dan kuham i dok kuham solim ručak. Prijateljica mi je rekla da se blagoslovljena sol ne smije kuhati.

Svaka blagoslovina koju koristimo u prvom redu nas podsjeća na veličinu Božje ljubavi i da živimo u skladu s Božjim zakonom. Blagoslovine koje primamo, bilo neki blagoslovljeni predmeti kao što su medaljice, križevi, bilo blagoslovljena voda ili blagoslovljena sol, nikako nam ne smiju koristiti u svrhu nekih magijskih čina kojima ćemo, samim time što su te blagoslovine blagoslovljene, od nas otjerati zlo ili ako ćemo, naprimjer, kuhati blagoslovljenom vodom ili soliti blagoslovljenom solju, da će se odmah osobe pored nas popraviti, obratiti, da će nas Bog sačuvati od bolesti ili drugih zala. Dakle, to je magijski pristup blagoslovljenim predmetima.

Ako imate blagoslovljenu sol, slobodno možete njome soliti. Neka se u svemu proslavi Bog. Uvijek je važno imati dobru i plemenitu nakanu. Stoga nećemo soliti blagoslovljenom solju da nam bolje uspije ručak, nego neka i po ručku bude Bog blagoslovljen kao čin moje ljubavi kojim želim služiti drugome. U konačnici, nijedna takva stvar, ljudska tvorevina, ne čini ono dobro koje čini Bog. Dakle, ja mogu imati blagoslovljenu vodu i blagoslovljenu sol, ali mi je važno imati povjerenje i vjeru u Boga živoga koji čini sve dobro za nas, da bismo i mi bili na dobrome putu. Često puta se blagoslovljeni predmeti koriste na jednak način kao što netko koristi zle predmete za zle načine. Gotovo da je ista logika, samo su drukčija sredstva. Moramo se toga osloboditi, tu može biti puno praznovjerja ako se time služimo kao nekim svetim predmetima.

hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er