SVIJET

Savezni sudac donio presudu u korist Sotonskog Hrama kojom se dopušta “After School Satan Clubu” sastajanje na školskom terenu

Savezni sudac u Pennsylvaniji donio je presudu da se Sotonskom hramu mora dopustiti da održi svoj “After School Satan Club” u javnoj srednjoj školi u školskom okrugu Saucon Valley u Pennsylvaniji.

Sudac Okružnog suda SAD-a John Gallagher, izdao je preliminarnu zabranu samo nekoliko dana nakon što je Sotonski hram održao svoju drugu godišnju konferenciju pod nazivom “SatanCon” u Bostonu, što je izazvalo oštre proteste katolika. Satanic Temple, koji, prema svojoj web stranici, negira postojanje Boga i Sotone, politička je aktivistička skupina poznata po prosvjedu protiv vjerskih simbola u javnim prostorima i ismijavanju kršćanstva nudeći “nekrštenje” i organizirajući “crne mise”.

Školski okrug, koji se nalazi u okrugu Northampton, 16. veljače odobrio je zahtjev The Satanic Temple za održavanje After School Sotonskog kluba u srednjoj školi. Međutim, kao odgovor na prijetnju pucnjavom koja se odnosila na klub, okrug je primio desetke e-poruka od zabrinutih roditelja i osoblja koji su željeli da se odobrenje povuče iz sigurnosnih razloga, piše CNA.

Grupe koje nisu povezane s distriktom, a koriste školske objekte, moraju u svom oglašavanju jasno staviti do znanja da njihove događaje ne sponzorira sustav javnih škola. Okrug je poništio svoje odobrenje 24. veljače jer je rekao da neki od objava i letaka Sotonskog hrama krše pravila. Grupa je potom podnijela tužbu saveznom sudu, tvrdeći da je diskriminirana zbog svojih stajališta, što je okrug negirao.

U svom nalogu za zabranu, sudac je rekao da “Okrug mora dopustiti [After School Satan Clubu] (ASSC) da se sastaje na mjestu i na datume o kojima su se strane uvjetno dogovorile … tijekom tekuće školske godine.” Ti datumi su 10., 17. i 31. svibnja. Presuda će ostati na snazi dok se slučaj ne konačno riješi na sudu. Tužbu su u ime Sotonskog hrama pokrenuli Američka unija za građanske slobode iz Pennsylvanije.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er