CRKVAVIJESTI

ŠOKANTNO U crkvi u Meksiku Presveto izloženo u monstrancu u obliku poganske božice

ŠOKANTNO U crkvi u Meksiku Presveto izloženo u monstrancu u obliku poganske božice Slika “pachamame” ili “majke zemlje” koja je pratila razne aktivnosti tijekom Amazonske sinode u Rimu 2019. nedavno je korištena kao monstranca u crkvi u Meksiku, piše Dnevno.hr.

Slike koje je objavio vlč. José Luis González Santoscoy na Facebooku, a kasnije izbrisao, prikazuju monstrancu u obliku pachamame, gole trudne žene, koja u svojoj maternici nosi euharistiju.

Fotografije su snimljene unutar župe sv. Ivana Macíasa u Zapopanu, odmah zapadno od Guadalajare.

Vlč. González kontaktiran od strane novinara govori “Nemam apsolutno nikakav komentar”, dodajući da je “o tom pitanju već razgovarano s biskupom.”

Nadbiskupija Guadalajara nije izdala priopćenje o incidentu.

Fr. Juan Pedro Oriol, župnik u župi sv. Ivana Macíasa, istaknuo je da nije znao niti odobrio uporabu monstrace u obliku pachamame.

“Otišao sam u ponedjeljak (28. lipnja) na nekoliko dana odmora i to je učinjeno bez mog znanja i bez mog dopuštenja”, rekao je, naglasivši da je to “stvarno odvratno i enormno”.

Fr. Oriol je istaknuo da “ta monstranca očito ne pripada župi”, te da se “u našoj župi uvijek koristi ista ona monstranca, a mi Presveto izlažemo svaki dan”.

„Tijekom ovog odmora zapravo pokušavam pronaći sličnu monstrancu, malo noviju, ali nikada nismo koristili drugu monstrancu osim one koju imamo u svojoj sakristiji i koristimo je svaki dan za izlaganje i klanjanje Presvetom Sakramentu i također kada imamo noćno klanjanje ili posebne svete sate “, rekao je župnik.

Pachamama je božanstvo Anda. Tijekom Amazonske sinode 2019. predstavljen je kao da pripada amazonskoj kozmoviziji.

Dana 4. listopada 2019., na događaju koji je u vatikanskim vrtovima organizirala Panamazonska Crkvena mreža zajedno s Katoličkim pokretom za klimu, neki od nazočnih izveli su autohtoni ritual koji je uključivao dvije gole ženske figure isklesane u drvetu, a nekoliko dana kasnije identificirane su kao pachamame. To je zaperepastilo dobar dio vjernika.

Opravdane su tako da je rečeno da predstavljaju “Gospu od Amazone”, a neki su novinari u početku sugerirali da predstavljaju Blaženu Djevicu Mariju, iako se ispostavilo da je riječ o čistom poganskom ristualu poganskoj božici. Slike su kasnije postavljene i  na  oltaru u karmelskoj crkvi Santa Maria u Traspontini.

Naime, dozivanje duhova životinja, drveća, vjetrova, zemlje, samo su neki od rituala koji su posljednjih godina javno prikazivani u nekim katoličkim crkvama i u samom Vatikanu s malim ili pak nikakvim odjekom vjerničkog svijeta. Kao da smo već i navikli na grozotu pustoši koja osim rituala poganskim bogovima i božicama u novo vrijeme, zamjenjuje one već tradicionalne blasfemične izložbe, rock koncerte, plesnjake, unaprijeđene moderne crkve bez sakramenta, svećenika i samog Krista. Nevjera u svetu pristunost Živog Boga se posve rasplamsala diljem svijeta i tako se polako ispunjava proroštvo samog Isusa koji je  upozorio:

‘Kada dakle vidite da grozota pustoši, po proroštvu Daniela proroka, stoluje na svetome mjestu – tko čita, neka razumije: koji se tada zateknu u Judeji, neka bježe u gore; 1tko bude na krovu, neka ne silazi uzeti što iz kuće; 1i tko bude u polju, neka se ne okreće natrag da uzme haljinu! A jao trudnicama i dojiljama u one dane!
I molite da bijeg vaš ne bude zimi ili subotom, jer tada će biti velika tjeskoba kakve ne bijaše od početka svijeta sve do sada, a neće je ni biti. I kad se ne bi skratili dani oni, nitko se ne bi spasio.

No poradi izabranih skratit će se dani oni.Ako vam tada tko rekne: ‘Gle, evo Krista!’ ili: ‘Eno ga!’ – ne povjerujte! Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane. Eto, prorekao sam vam.’ (Mt 24)

To se pak odnosi na proroka Danijela koji pak upozorava: “Čete će njegove doći i oskvrnuti svetište-tvrđu, dokinuti svagdašnju žrtvu i ovdje postaviti grozotu pustoši.” (Dn 11,31)

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er