VIJESTI

Vatikan: 40-godišnji muškarac se automobilom nasilno probio u Vatikan

Nešto poslije 20 sati 18. svibnja automobil je uletio u Vatikan velikom brzinom, probivši dvije kontrolne točke Švicarske garde i Žandarmerije. U pokušaju da zaustavi vozilo, inspektor Žandarmerije ispalio je hitac iz pištolja u smjeru prednjih guma. Stigavši ​​u dvorište San Damaso, muškarac je blokiran i uhićen te odmah podvrgnut medicinskim pregledima. Kod muškarca je uočeno ozbiljno stanje psihofizičke promjene.

Muškarac koji je vozio automobil probio je Vrata sv. Ane u Vatikanu, stigavši ​​do Dvorišta svetog Damaza gdje su ga blokirali žandari. Bez obzira na indikacije koje mu je dala Papinska švicarska garda, koja ga je spriječila da uđe u državu bez relativnih ovlaštenja, privremeno je napustio ulaz i, nakon što je manevrirao, vratio se velikom brzinom, probijajući dvije kontrolne točke, Švicarske garde i Žandarmerije države Vatikanskog grada”.

“U pokušaju zaustavljanja automobila – nastavlja se u priopćenju – inspektor Žandarmerije, koji je bio na straži na ulazu, ispalio je hitac iz pištolja u smjeru prednjih guma vozila. Unatoč tome što je vozilo udario u prednji dio blatobrana ulijevo, automobil je nastavio voziti. Budući da je šifra alarma brzo emitirana putem radija, stražarnica je zatvorila Portane della Zecca, koja omogućuje pristup stražnjem dijelu bazilike svetog Petra, Vatikanskim vrtovima i Trgu sv. Marte.

U međuvremenu je automobil stigao do dvorišta sv. Damaza: “Vozač je samostalno izašao, a žandarmerijski korpus ga je blokirao i uhitio”. “Muškarca, starog oko 40 godina, odmah su posjetili liječnici Uprave za zdravlje i higijenu Grada Vatikan, koji su ustanovili ozbiljno stanje psihofizičke promjene”. Muškarac se trenutno “nalazi u zatvorskoj ćeliji u novim prostorijama vojarne Žandarmerije, na raspolaganju je pravosudnim tijelima”.

Vatican News

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er