CRKVAVIJESTI

Papa poziva biskupe svijeta da mu se pridruže u posveti Rusije i Ukrajine Bezgrješnom Srcu Marijinu

Papa Franjo izreći će molitvu posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu 25. ožujka u poslijepodnevnim satima u bazilici Svetog Petra. Bit će to događaj održan u zajedništvu s Crkvom na svim kontinentima.

Papa Franjo pozvao je biskupe cijeloga svijeta i njihove svećenike da mu se pridruže u molitvi za mir te u posveti Rusije i Ukrajine Bezgrješnom Srcu Marijinu piše Vatican news.

Potvrdio je to ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni, odgovarajući na novinarska pitanja.

Papa će Rusiju i Ukrajinu posvetiti Bezgrješnom Srcu Marijinu 25. ožujka, kako je ranije ovoga tjedna najavljeno, na svetkovinu Blagovijesti, u bazilici Svetog Petra za vrijeme obreda pokore s početkom u 17 sati.

Taj će čin istoga dana učiniti svi biskupi svijeta. Kardinal Konrad Krajewski, apostolski milostinjar, posvetu će učiniti u Fatimi, kao Papin izaslanik.

Papa je još 13. ožujka na molitvi Anđeoskog pozdravljenja pozvao čitavu Crkvu na molitvu, kazavši kako poziva sve biskupijske i redovničke zajednice da povećaju vrijeme molitve za mir. Podsjećamo i kako je 23. veljače pozvao na dan molitve i posta za mir u Ukrajini na Pepelnicu, rekavši neka Kraljica mira sačuva svijet od ratnog ludila.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er