VJERA I DUHOVNOST

3 načina kako preobraziti naše duhovno putovanje kroz ovu korizmu

Korizma je vrijeme pokore, ali kako joj možemo pristupiti na način koji ima smisla za suvremeni život? U nastavku donosimo 3 načina kako preobraziti naše duhovno putovanje ove korizme.

1) Prigrlite inkrementalni rast Male promjene mogu dovesti do velikih promjena. Razmislimo o usvajanju postupnog pristupa postu, molitvi i milostinji jer “moramo početi s malim koracima kako bismo uspješno napredovali u Božjoj milosti”. Polaganim integriranjem duhovnih disciplina u naše dnevne rutine, možemo izbjeći preopterećenost i pronaći radost na našem putu prema Uskrsu.

2) Njegujte poniznost s razmišljanjem Poniznost je kamen temeljac preobrazbene korizme. Radi se o tome da prepoznamo svoja ograničenja i otvorimo svoja srca Božjoj milosti. Korizma je savršeno vrijeme za samospoznaju… počinje poznavanjem Krista i prepoznavanjem da nisam poput tebe, Kriste, ali želim biti poput tebe.” Kroz poniznost se uistinu možemo približiti Bogu i razumjeti svoje mjesto u Njegovom planu.

3) Pružite ljubav i oprost Korizma nije samo odricanje; radi se o davanju. Bilo da se radi o opraštanju nekome tko vam je učinio nepravdu ili pomaganju onima kojima je potrebno, ova djela ljubavi odražavaju Kristova učenja i omogućuju nam da iskusimo puninu Njegove milosti. Opraštanje je ogroman čin velikodušnosti i davanja, ono sija zračeći Kristovim životom.

Postupnim rastom, poniznošću i darivanjem možemo doživjeti korizmu koja ne samo da nas priprema za Uskrs, već mijenja cijeli naš život!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er