VJERA I DUHOVNOST

Župnik pozvao vjernike na molitvu za vandala koji je oskrnavio crkvu: ‘To je bit kršćanstva’

Župnik u Portlandu, Oregon, nedavno je pozvao svoju župu da se moli za vandala koji je unakazio zgradu crkve vulgarnim grafitima, tvrdeći da kontroverza dopire do “srži poruke” samog Evanđelja.

Vandal je u travnju označio crkvu svetog Patrika u Portlandu s nekoliko grafita na kojima je pisalo “[psovka] ti, moje tijelo moj izbor”, popularan slogan pokreta za pobačaj, piše CNA

U svojoj propovijedi onoga jutra kada su grafiti otkriveni, župnik župe, otac Timothy Furlow, rekao je župljanima da je vulgarnu poruku namjerno ostavio vidljivom kako bi je vjernici vidjeli na putu na misu. “Htio sam da to vidiš”, rekao je. “Netko je rekao: ‘Oh, moramo ovo zataškati.’ I onda sam rekao, ne. Želim da to vide.”

“A razlog je taj što se savršeno uklapa s onim što je temeljna poruka Evanđelja”, nastavio je. „Osnovna poruka ovdje je prilično jednostavna: ne možemo učiniti ništa dobro bez Boga. Ne možemo izvesti dobru stvar. To je jednostavno nemoguće.”

Župnik je ukazao da je počinitelj poznati vandal u Portlandu. Furlow je rekao da je i sam osjetio želju da vidi kako kriminalac “dobija svoju kaznu”. “Ali drugi dio mene, dio mog srca u kojem djeluje Duh Sveti – u kojem sam mu dopustio da djeluje – misli da ono što stvarno želim je da on bude poslužitelj”, rekao je.

Furlow je okupljene podsjetio na Isusovu zapovijed da “molite za one koji vas progone”. “Kršćanstvo i katoličanstvo [je] posve različito od bilo čega drugog na zemlji jer je izravno suprotno logici svijeta, tijela i đavla”, rekao je. Župnik je potom zamolio župljane da odvoje minutu i “iskreno se pomoli za tog čovjeka i svaku osobu poput njega u Portlandu, Oregon, koja boli sa slomljenim srcem i okreće se tami da pokuša to popraviti, a ne Gospodinu koji liječi sam sebe.” “Molite se da on doista može primiti tu milost i da vas jednog dana dočeka na vratima mise”, rekao je.

“To je biti kršćanin. To je istinsko življenje naše nadnaravne katoličke vjere.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er