ČITLUKHERCEGOVINAOSTALOVIJESTI

Završeni radovi na stvaranju boljih uvjeta u Gospodarskoj zoni Tromeđa

Tvrtka CO Martinović završila je radove koji su bili predmet ugovora o izvođenju radova na izgradnji servisne prometnice u Gospodarskoj zoni Tromeđa – Međugorje (spoj ulaza 5) sklopljenog s Općinom Čitluk.

U okviru jučer završenog projekta asfaltirano je 135 metara prometnice na kraku A, dok je na kraku B, koji se proteže na 315 metara, probijena trasa ceste, izgrađen nosivi sloj i posteljica ceste, nakon čega je trasa tamponirana do potrebne visine za buduću prometnicu.

Uz radove na kraka A i kraku B, u okviru ugovora, koji su Općina Čitluk i tvrtka CO Martinović potpisali početkom lipnja, bili su i radovi vezani za izgradnju nogostupa na četiri lokacije u Gospodarskoj zoni Tromeđa.

Prometnicom koja spaja ulaz 5 i pratećim nogostupom zaokružena je cjelina u GZ Tromeđa a sa preostala tri nogostupa koji su bili predmet ugovora izgrađeno je ukupno 1900 m2 nogostupa za čiju su izgradnju korišteni veliki i mali cestovni rubnjaci, parkovni rubnjaci i sav ostali potrebni materijal.

Potpisavši ugovor izvođač radova obvezao se ugovorene radove izvesti u roku od šezdeset kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a radove koji su bili predmet ugovora tvrtka CO Martinović završila je više od dvadeset dana prije isteka ugovorenog roka.

Budući da je riječ o infrastrukturnom projektu koji ima za cilj stvaranje boljih uvjeti poslovanja gospodarskih društava i rast broja zaposlenih u gospodarskoj zoni uz Općinu Čitluk, kao glavnog investitora, realizaciju 285.012,00 KM vrijednog projekta sufinancirat će Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta.

U Gospodarskoj zoni Tromeđa od njenog osnutka kontinuirano se povećava broj gospodarskih subjekata. Zbog interesa poduzetnika zona se širi u fazama a isto tako nadograđuje se i infrastruktura u GZ Tromeđa, koja zauzima značajno mjesto u svim strateškim planovima Općine Čitluk te će stoga ovakvih projekata biti i u budućem razdoblju.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1693434780804143&type=3

www.medjugorje-news.com/citluk.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er