CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Vlč. Tadija Ivoš: Ne prodajite zemlju natopljenu hrvatskom krvlju

Apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto posjetio je župu Kandija kod Bugojna gdje je predvodio nedjeljno misno slavlje uoči proslave zaštitnika ove župe sv. Ilije Proroka.

Protekloga vikenda župljani Kandije pripremali su se trodnevnicom za proslavu zaštitnika ove povratničke župe. Nuncij je u svojoj propovijedi pozvao vjernike da mole za BiH i za cijeli svijet, posebno u ovim teškim vremenima. Osvrnuo se i na logore koji su bili na ovom području istaknuvši kako su upravo oni, a i sami rat, strašni događaji.

– S našim ljudskim razmišljanjem mi mislimo da Bog treba odmah djelovati i ukloniti sve zlo. Bog je taj koji je sijao dobro preko Isusa, sve što je dobro, plod je Isusova djelovanja – istaknuo je. Uspoređujući dobro i loše, naveo je kako Bog sije dobro, a vrag je onaj koji sije zlo.

Čovjek ne može suditi drugom čovjeku te odlučiti koga treba “uništiti“ jer svi imamo u sebi i sjeme zloga. Bog je jedini sudac koji će na kraju odlučiti tko je bio dobro sjeme, a tko kukolj. Poručio je okupljenima da se ne boje te poslao poruku podrške:

– Nekada nam se čini da zlo nadvladava dobro, ali dobro će pobijediti nad zlim. Župnik župe Kandija don Tadija Ivoš zahvalio je svojim župljanima za podršku koju daju za djelovanje i rad u ovoj župi te im posebice čestitao što ne prodaju svoju zemlju koja je natopljena krvlju Hrvata te je, samim time, i simbol stradanja.

www.medjugorje-news.com/vecernji.ba

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er