MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Vidjelica Vicka: Kada počnemo ispravno moliti da nas Gospa doista čuje, shvatiti ćemo…

Vidjelica Vicka: “Kako moliti na pravi način da nas Gospa doista čuje?” Što Gospa preporučuje za dobro svih duša? Kao prvo moramo se, zaista promijeniti, obnoviti svoja srca u Duhu Svetom, početi moliti; i mi ćemo, kad počnemo moliti, otkriti što Gospa želi od nas, kamo će nas odvesti.

Bez iskrene molitve , otvorenog srca ne možemo razumjeti Njene želje. Gospa uvijek kaže da je dobra molitva ona koja se moli srcem… kaže Vicka.

Vicka : Gospa zasigurno želi da puno molimo, ali prije nego što budemo mogli puno i istinski moliti srcem, moramo očistiti srce i pripremiti ga za susret sa Gospodinom, pokušavajući se osloboditi svega što nas muči .A kad smo slobodni i čista srca, možemo početi moliti srcem i izgovarati “Oče naš”.

Možete moliti nekoliko samo nekoliko kratkih molitvi ali da je to molitva srcem. A onda, malo po malo ove vaše riječi koje izgovorite postaju dio vašeg života, pa ćete imati radost molitve. A onda će to kasnije postati toliko puno (to jest: moći ćete puno moliti).

Vicka : Toliko puta molitva ne ulazi u naš život, pa imamo trenutke molitve koji su potpuno mehaničko nabrajanje, ne provodimo ih u život i ostaju samo prazne riječi

Toliko puta molitva ne ulazi u naš život, pa imamo trenutke molitve koji su potpuno mehaničko nabrajanje, ne provodimo ih u život i ostaju samo prazne riječi.

Svatko je pozvan na to da mu kroz obraćenje molitva postane uistinu radost. A kako je molitva za nas radost, tako i rad može postati radost za nas. Na primjer : „Sad se žurim moliti jer toliko toga moram učiniti“, to je zato što toliko volite posao koji radite, možda više nego biti s Gospodinom u molitvi. Ako istinski volite biti s Gospodinom u molitvi i razgovoru tada molitva postaje radost, iz koje će poteći milosti u vaš život i sve što činite.

Kako možemo uvjeriti skeptike, one koji nas ismijavaju? Riječima se nevjernici nikada ne mogu uvjeriti, niti to treba pokušavati. Uvjeriti ih možete svojim životom, svojom ljubavlju i neprestanom molitvom za njih.

vicka

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er