CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Sotona je jak, ali Gospa nas uči koristiti ‘oružja svijetla’. Poznaješ li ih?

Sotona je jak, ali Gospa nas uči koristiti ‘oružja svijetla’. Poznaješ li ih?

Gospina poruka 25. studenog 2004.

“Draga djeco! U ovom vremenu sve vas pozivam da molite na moje nakane. Posebno, dječice, molite za one koji još nisu upoznali ljubav Božju i ne traže Boga Spasitelja. Budite vi dječice moje ispružene ruke i vašim primjerom približite ih mom Srcu i Srcu mog Sina. Bog će vas nagraditi milostima i svakim blagoslovom. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

Ova me je poruka natjerala na razmišljanje koliko je temeljno i odlučno doživjeti Božju ljubav izravno, umjesto da Boga poznajem kroz knjige, a da ne osjetim Njegov Život i Njegovu Ljubav. Padre Pio znao je reći: “u knjigama tražimo Boga, ali u molitvi ga pronalazimo”. Ne može se govoriti o Bogu bez da ga ikad upoznamo, bez da upoznamo njegovu Ljubav.

Istina je da oni koji ne mole ne doživljavaju Boga, ali istina je i da oni koji nisu iskusili Božju ljubav ne mole! Ako se svijet ne moli i daleko je od Boga, to je zato što ga svijet nije upoznao. Ako ga ne poznaje, kako ga može voljeti i prepoznati kao Spasitelja? Kako se mogu posvetiti molitvi, odlasku na misu, držanju Božjih zapovijedi, ljubavi prema bližnjemu, opraštanju uvreda, ako nikada nisam osjetio Božju ljubav, ako me nije dirnula Njegova prisutnost? Nemoguće je primijeniti Evanđelje u praksi bez da ste iskusili živu Isusovu ljubav … zato Isus kaže: – bez mene ne možete učiniti ništa!

Duhovna oružja koja nam Gospa nudi već 40 godina

Naša bitka nije protiv stvorenja od krvi i mesa, već protiv vladara zla na ovome svijetu, stoga, ako je tako, sve naše oružje je SAMO duhovno, a to je oružje koje nam Gospa nudi već 40 godina kroz svoja ukazanja: post, molitva srcem, poznavanje Riječi Božje i sakramenata. Nepotrebno je boriti se s drugim oružjem.

Ovo je vrijeme koje se ne smije propustiti, vrijeme milosti, dragi prijatelji, vrijeme milosti koje se više nikada neće dogoditi, vrijeme za izgradnju temelja naše vjere s jedinim valjanim sredstvima poput duhovni. Blago vama kad vas klevetaju radi pravednosti i progone vas.

Pjevajmo u jedan glas Gospodinu, radujmo se jer Gospodin je velik i čini čudesa. „Prije nego što sam te oblikovao u utrobi, znao sam te, prije nego što si izašao iz svjetlosti, posvetio sam te; Odredio sam te za proroka naroda “. Odgovorio sam: “O Gospodine Bože, evo, ne mogu govoriti, jer sam mlad.” Ali Gospodin mi je rekao: «Ne govori: mlad sam, nego idi onima koje ću ti poslati i najavi što ću ti narediti. Ne bojte ih se, jer ja sam s vama da vas štitim. “(Jer 1: 5-8)

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er