VJERA I DUHOVNOST

Vidjelica upozorila na zlo pobačaja: Ako ova zemlja odobri pobačaj morat će mnogo će trpjeti

Fatimska vidjelica, sestra Lucia Dos Santos malo prije smrti povjerila je svojim sestrama dio poruke Gospe Fatimske o Portugalu. Čini se da poznati izraz: “U Portugalu će se dogma vjere uvijek poštovati” skriva više nego govori.

Mnogi vjeruju da taj izraz znači da će Portugalci biti spašeni od svakog zla jer ih štiti Gospa, no to je samo djelomično točno: sestra Lucia rekla je svojim sestrama da će se njezini sunarodnjaci morati jako potruditi za očuvanje dogme vjere , na kraju je te noći rekla i: “Ako Portugal ne odobri pobačaj, siguran je; ali ako ga odobri, morat će mnogo trpjeti. Za grijeh pojedinca plaća odgovorna osoba, ali za grijeh naroda plaća cijeli narod. Jer vladari koji proglašavaju nepravedne zakone čine to u ime naroda koji ih je izabrao.”

Ovaj izraz nije joj dala Gospa, nego je bio plod njezinog osobnog razmišljanja o riječima treće tajne. Na temelju ovog razmišljanja, ne možemo a da ne pomislimo da ne samo da je abortus odobren u Portugalu, već postoje još dva ozbiljna grijeha koji opterećuju društvo i koji zaslužuju pokajanje i obraćenje: razvod i istospolni brak.

Može li to biti duhovna kriza koja je gurnula zemlju u stanje društvene krize? Sestra Lucija je bila sigurna u to i uvijek je povlačila paralelu između bolesti tijela i društvenog tkiva: bilo koje liječenje može se primijeniti na bolesno ili gangrenozno tijelo, ali sve dok se bolest ne iskorijeni, logična posljedica je smrt , isto vrijedi i za društvo u kojem će, sve dok vlada nemoral, stanovništvo moći samo patiti i plakati.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er