MOLITVE

Večernja molitva na čast anđelu čuvaru: Raskrili, sveti anđele čuvaru, svoja moćna krila nada mnom

Večernja molitva na čast anđelu čuvaru: Raskrili, sveti anđele čuvaru, svoja moćna krila nada mnom

Evo, opet sam, o, sveti anđele čuvaru, pod tvojom zaštitom sretno proživio jedan dan. Iz dubine srca zahvaljujem dragom Bogu, Majci Božjoj i tebi za sva rasvjetljenja, nadahnuća, dobročinstva i vodstva, kao i za sve milosti koje sam primio ovoga dana.

Sve si mi ih ti izmolio svojim posredovanjem. O, da sam ih još bolje upotrijebio na slavu Božju i spasenje svoje duše! Kad se obazrem na današnji dan, uviđam mnoge nedostatke, mnoge grijehe i zablude kojima sam se ogriješio o Božju dobrotu i čime sam tebe, moj vjerni vodiču i pratioče, uvrijedio.

Kajem se za sve svoje grijehe i nemarnosti i molim te, vrijedni moj prijatelju, izmoli mi oproštenje od Boga, kao i milost da ih se ubuduće ozbiljno klonim. Raskrili, sveti anđele čuvaru, svoja moćna krila nada mnom. Ne daj da mi se zlobni neprijatelj približi te naudi mom tijelu ili duši. Usnut ću spokojno u tvom milom naručju, uzdajući se u Boga Oca koji je svagdje i na svakom mjestu. Daj da i ja jednom slatko u Gospodinu usnem te da u vječnosti bez prestanka s tobom i sa svim anđelima i svecima hvalim i slavim trojedinoga Boga, Oca, Sina i Duha Svetoga. Amen.

Monfortanci.com

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er