HERCEGOVINAMEĐUGORJEVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Veliki interesi za hodočašća u Međugorje nakon popuštanja epidemioloških mjera u FBiH i otvaranja granica za HR, SRB i CG

Nakon što se epidemiološka situacija popravila u FBiH, pa tako u zemljama iz okruženja, te otvorile granice prema Republici Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj gori, ne prestaju upiti o dolasku hodočasnika u Međugorje. Što za grupni dolazak, što za osobni ili u krugu najbližih.

U razgovoru s organizatorima hodočašća u Međugorju, koji su i prije pandemije COVID19 dolazili hodočastiti u Međugorje, primamo upite o trenutnoj situaciji u našoj državi. Tokom pandemije ostali smo u kontaktu s organizatorima, koji su tražili od nas da ih informiramo kada se mjere ublaže. Tako smo i učinili, pa su se organizatori počeli pripremati za hodočasnike i nadamo se uskoro posjetiti Međugorje. U razgovoru s njima, dobili smo dojam nedostatka hodočašća, osobe koje su i tokom pandemije mislili hodočastiti, jer Međugorje im predstavlja smisao života.

Naša vijest o posjeti hodočasnika iz provincije Sv. Križa iz Bosne srebrene, je pozitivno odjeknula u čitavoj regiji, pa tako organizatori hodočašća iz Hrvatske kojima je trenutno dozvoljen ulazak u BiH, pripremaju program za posjetu Međugorju. Naravno, uz upite iz Hrvatske, stižu upiti iz drugih zemalja kojima je trenutno zabranjen ulazak u BiH bez negativnih testova na COVID19 od 72h. Nadamo se da će mjere o ulaskom osoba na naše prostore iz drugih zemalja, ukinuti u skorije vrijeme.

Jedini problem hodočasnicima iz Republike Hrvatske, stvara epidemiološka situacija za autobusni prijevoz, kako sada stvari stoje autobusi su ograničeni za određen broj putnika, zbog socijalnih distanciranja u zatvorenim prostorima. Vrijeme koje nam dolazi, svakako će pokazati koliko je Međugorje nedostajalo hodočasnicima. Hodočašće Međugorju je potražnja za mirom, molitvom i smislom života kako su mnogi hodočasnici opisali svoja hodočašća u Međugorje tokom 39 godina od prvog gospinog ukazanja.

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er