CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

U Pakistanu pronađen drevni križ star oko 1200 godina

Ogroman drevni križ otkriven je na sjeveru Pakistana, što ukazuje na rano postojanje kršćana na tom području.Autor: laudato.hr/D.R. Photo: Muhammad Naeem Khan (facebook) petak, 19. lipnja 2020. u 14:23zoom

Divovski mramorni križ za koji se vjeruje da je star oko 1200 godina pronašao je tročlani ekspedicijski tim sa Sveučilišta u Baltistanu u planinskom lancu Kavardo u Baltistanu, prenosi Aleteia.

– Ogromni mramorni križ težine 3 do 4 tone i dimenzija 7×6 stopa (op.a. otprilike 2.1mx1.8m) pronađen je dva kilometra od baze, visoko u planinama Kavardo, s pogledom na rijeku Indus – stoji u priopćenju za javnost.

Prema njihovom izvješću, istraživač Wajid Bhatti identificirao je križ kao ‘tomanski križ’ te je rekao da je to jedan od najvećih križeva otkrivenih na potkontinentu. Ovaj nalaz mogao bi predstavljati važan dokaz da su kršćanske zajednice nekad živjele u toj regiji.

– Ovo je sjajna vijest za sve nas. Ovo pokazuje da je na ovom području postojalo kršćanstvo i te da moraju postojati crkva i kuće kršćana. Trenutno ovdje nema kršćanskih obitelji, ali oni su nekoć bili prisutni – rekla je Mansha Noor, izvršna direktorica Caritas Pakistan.

laudato.tv

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er