BiHVIJESTI

Treći dan za redom BiH bilježi povećan broj pozitivnih na Covid

U protekla 24 sata u Federaciji BiH 260 pozitivno na SARS-CoV-2. dok je u Republici Srpskoj korona virus je potvrđen kod još 127 osoba.

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrirano 387 novih slučajeva koronavirusa, podaci su entitetskih zdravstvenih institucija.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.514 uzoraka, od kojih je 260 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim županijama u Federaciji . Do sada su testirana ukupno 169.023 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 19. 465 osoba. U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 10 novih smrtnih ishoda.

U protekla 24 sata u Republici Srpskoj korona virus je potvrđen kod još 127 osoba, rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković. Preminule su tri osobe starije životne dobi .

“U posljednja tri dana došlo je do pogoršanja situacije. Najviše zaraženih je iz Banjaluke. Građani moraju biti svjesni da je prioritet njihovo zdravlje. Očekujemo povećanje broja oboljelih u vremenu pred nama, ide i sezona gripe, molimo građane da budu svjesni opasnosti”, rekao je Zeljković. Istakao je kako “određena privatna okupljanja govore o tome da je svjesno bilo kršenja preporuka”, naročito kada je riječ o naredbi da su dozovljena okupljanja do 50 osoba.

www.medjugorje-news.com/bljesak.info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er