SVJEDOČANSTVA

Svjedočanstvo Mije Barade: Bog je mom sinu stvorio savršeno zdrav mozak, iako je liječnik na pregledu ultrazvukom ustanovio da ga uopće nema

Mijo Barada je poznati hrvatski karizmatik, obiteljski čovjek s 4 djece. Njegovo svjedočanstvo je uistinu nešto što treba poslušati svatko tko misli da zna da je Bog svemoguć ali u patnji posustaje s vjerom, ali ponajviše oni koji uopće ne misle o Bogu ili pak ne vjeruju u postojanje Boga, upravo zbog toga što svjedočanstvo ovog svjetski poznatog hrvatskog karizmatika potvrđuje da ono što je čovjeku (znanosti) nemoguće, Bogu je itekako moguće – ako se vjeruje.

Miju Baradu Bog je predodredio za službu oslobađanja po Isusu Kristu u kojoj djeluje na desetke godina diljem svijeta. Barada obilazi sva kontinente naviještajući slobodu u Kristu a put kojim ga je Gospodin vodio do te službe nije bio niti malo lagan. Odnosno, iako je izabran nije bio pošteđen kušnje, patnje, padova ni svih drugih problema s kojima je suočen baš svaki čovjek na putu svetosti. No ipak, ‘luda’ je posve bila Baradina vjera u tim trenucima koja je pobijedila sve kušnje.

Njegovo svjedočanstvo ispisano je u njegovoj knjizi Tri koraka vjere, a na predstavljanju te knjige Barada je posvjedočio samo neke trenutke tog trnovitog, ali vrlo čudesnog puta s Isusom.

Iako se Bog u njegovu životu očitovao na čudesne načine i prije rođenja njegove djece, primjerice po čudesnom odabiru njegove supruge, ili pak izlječenja od neplodnosti (poslušati audio zapis na kraju teksta), vjerujemo da su najveće kušnje upravo one koje su se dogodile preko njegove djece.

Naime, Barada svjedoči (a sve ima i dokumentirano) da je njegov sin Mihael za kojeg su njemu i supruzi liječnici u trudnoći savjetovali da ga abortiraju zbog četiri neizlječive dijagnoze od kojih je jedna i hidrocefalus, čudesno oporavio do treće godine života. Liječnici su prognozirali da će živjeti samo godinu dana a danas, je svjedoči Barada, riječ o potpuno zdravom dječaku koji ima 17 godina. Naime, nakon dijagnoze i preporuke za abortus, Mijo i njegova supruga odbijaju abortus te kreću prikazivati molitve i žrtve za svog sina. Molitva je trajala tri godine te je njihov sin dana posve zdrav. Bilo je to prvo čudo koje zaprepastilo liječnike koji ne mogu objasniti sinovo ozdravljenje.

Međutim, još snažniji šok liječnicima događa se u idućoj trudnoći sa sinom Danijel. Naime, u trećem mjesecu liječnik (ateist) pogledao je dijete na ultrazvuku te tamo vidio da dijete uopće nema mozak. Naravno, ovaj put čak ne kao izbor nego pod – moranje, liječnik je savjetovao abortus objašnjavajući Baradi da je nemoguće roditi dijete bez mozga. Govorio mu je da mu sin uopće neće živjeti. No, Mijo i njegova supruga Erika odbijaju abortus i odlučuju se prihvatiti djete onako kako bude Božja volja.
U tom vremenu čitajući knjigu Postanka o Božjem stvaranju, supružnici su molili Boga da njihovom sinu stvori mozak. 

‘Jedanog dana u molitvi čuo sam riječ: Mijo stvorio sam tvom sinu mozak i on će biti moj prorok’ – svjedoči Barada koji tada sa suprugom odlazi u bolnicu na pregled.

Kad ih je taj isti liječnik vidio počeo je ljutito vikati na njih da nisu normalni, da su to trebali odavno abortirati, a čak se i ponudio da abortira djete istog trena, supruga je tada bila u 8. mjesecu trudnoće.

‘Ali doktore molim vas mi samo želimo vidjeti kakvo je stanje s našim sinom’, rekao je Barada liječniku nakon čega je njegovu suprugu liječnik stavio na ultrazvuk i pritom ga upitao: Tko vam je rekao da vam žena nosi sina?

Barada je odgovorio: Moj Bog mi je rekao.

Pola sata je liječnik šutio i gledao u ultrazvuk i tada s nevjericom upitao Baradu: Jel’ ovo ista žena? Jel’ ovo ista trudnoća? Kako je ovo moguće?, pitao je šokirani liječnik gledajući u savršen veliki mozak koji je Bog stvorio njegovu sinu potpuno zabezeknut čudom u koje gleda.

Sin Danijel je rođen savršen, a liječnik je kao ateist i znanstvenik s nevjericom danima ponavljao: ovo je nemoguće, kako se ovo dogodilo, to je nemoguće. E pa Bogu je moguće.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er