SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Svjedočanstvo bogoslova, bivšeg sotoniste: Nošenje crvenog konca na ruci otvara vrata zlome

Na 10. susretu mladih katolika Rusije, održanom u Sankt Peterburgu od 24. do 27. kolovoza, jedno je svjedočanstvo bilo posebno upečatljivo – bogoslova Alexandra Baranova, bivšeg sotoniste.

“Prije desetak godina htio sam biti što dalje Crkve. Bio sam sotonist. Sudjelovao sam u okultnim ritualima. Obratio sam se, te spoznao da me Krist zove nasljedovati ga kroz svećeništvo.”

Sada svjedoči o spoznavanju vlastite misije, poziva unutar poziva: „Izvoditi ljude iz tame”, piše Aleteia. 

Svjedočanstvo poziva

“Strah, gubitak drage osobe, iskustvo vlastite slabosti ili nasilja, traume i sl. neki su od čimbenika koji utječu na to da utjehu tražimo na krivim mjestima”, ističe. Istaknuo je da se traumatična životna iskustva mogu pretvoriti i u mržnju prema Bogu.

“Praznovjerja i ezoterija otvaraju vrata zlome.” Rekao je i da “gotovo jedna od dvije osobe svoj život pokušava uskladiti nekim oblikom praznovjerja”. Uz to, istaknuo je i da nošenje crvenog konca na ruci, urokljivo oko i astrologija također otvaraju vrata zlome.

Strah, gubitak drage osobe, iskustvo vlastite slabosti ili nasilja, traume i sl. neki su od čimbenika koji utječu na to da utjehu tražimo na krivim mjestima.

“Iz tame Krist vraća čovjeka u Crkvu, ali samo ako mu dopustimo. Mene je izveo iz tame jednako kao i što je opsjednute izveo iz grobova. Izveo me, oslobodio i pokazao mi drugačiji put, drugi način razmišljanja i posve nov pogled na sebe i svijet oko sebe.

“Krist ti može pokazati da si unatoč tvojoj slabosti, unatoč tvojoj boli, unatoč svim tvojim negativnim iskustvima, vrijedan života, spasenja i ljubavi. I to je ono o čemu trebamo govoriti, što trebamo naviještati, što trebamo živjeti”, zaključio je.

hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er