VIJESTI

Svećenik iz Ukrajine o 1. satu rata: Obitelji traže zaklon i sklonište u našem župnom dvoru

“Ovo nije rat protiv Ukrajine, već rat u srcu Europe. Svi smo napadnuti. To je rat protiv cijelog svijeta.” Molite za nas dok čekamo radosnu vijest, vijest mira, jer Bog je s nama i naša je najveća snaga.

Molimo da obrati srca i slomi ih snagom mira, a ne oružjem“, rekao je vlč. Sergiei Palamarchuk, župnik grkokatoličke župe u Lisičansku u regiji Lugansk, rekao je u intervjuu za talijansku agenciju SIR, prenosi Aleteia.

Problem je što znamo odakle bježati, ali ne znamo kamo. Prema SIR-u, svećenik je — razgovarajući telefonom — bio na putu iz Muratova u Lisičansk. Sa sobom je doveo nekoliko obitelji koje su tražile sklonište u njegovu župnom dvoru. “Trenutno bježimo iz Muratova jer tamo ima previše oružja. Vidimo vojna vozila, čujemo zvukove bombardiranja i minobacačkog granatiranja.

Situacija ovdje već nije bila sigurna”, rekao je svećenik. “Mnoge obitelji su pobjegle automobilima, a mi smo zadnji koji su napustili to područje. Neki su, međutim, ostali jer ne znaju kamo. Problem je što znamo odakle bježati, ali ne znamo kamo. Dobivamo loše vijesti o Kijevu, Harkovu, tako da nijedan grad trenutno nije siguran.

Kad dođemo do moje kuće u Lisičansku, morat ćemo razmisliti što ćemo i kamo ići”, izvijestio je župnik. Hvala vam na vašim molitvama i molite se za nas. Nemojte prestati moliti za nas. Unatoč poteškoćama u nastavku razgovora, vlč. Sergej se ponovno povezao kako bi uputio apel za molitve putem medija.

“Hvala vam na vašim molitvama i molite se za nas. Nemojte prestati moliti za nas. Ovo je najveća i najvažnija stvar. I još jedna stvar. Moramo shvatiti da ovo nije rat protiv Ukrajine, već rat u srcu Europe. Svi smo na udaru. To je rat protiv cijelog svijeta. Molite za nas dok čekamo radosnu vijest, vijest mira, jer Bog je s nama i Bog je naša najveća snaga.

Molimo da obrati srca i ponizi ih snagom mira, a ne oružjem”, naglasio je svećenik. Prema informacijama koje su prenijeli mediji i koje su više puta potvrdile ukrajinske službe, u okrugu Lugansk u tijeku su borbe i evakuacija stanovništva.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er