MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molite Majku Božju za Ukrajinu ovom moćnom i najstarijom marijanskom molitvom

Molite Majku Božju za Ukrajinu Kako se napadi nastavljaju u Ukrajini, pomolimo se Djevici Mariji i zamolimo da njezin zagovor donese mir. Knez Jaroslav Mudri posvetio je Kijevsku Rus Djevici Mariji 1037. Neki izvori tvrde da je on bio prvi vladar koji je jedan europski narod posvetio Djevici Majci Božjoj.

“Sub tuum” ili “Pod obranu se tvoju utječemo” najstarija je sačuvana molitva Djevici Mariji. Moderni znanstvenici su joj pratili trag do trećeg stoljeća, a molitva je vrlo voljena i u katoličkoj i u pravoslavnoj crkvi. Na početku pandemije COVID-19 papa Franjo je potaknuo Crkvu da ovu molitvu izmoli Majci Božjoj za ozdravljenje, piše Aleteia

Papa Franjo je također rekao: “Ruski mistici i veliki sveci svih tradicija savjetovali su, u trenucima duhovne nemire, da se zaklone pod plašt Svete Majke Božje izgovarajući zaziv ‘Sub Tuum Praesidium’.”

Sada, dok Rusija raspoređuje trupe u Ukrajinu, preporučujemo molitvu ove molitve Majci Božjoj, tražeći prestanak eskalacije i raspoređivanja trupa.

Sub tuum praesidium confugimus,
sancta Dei Genitrix:
nostras deprecationes
ne despicias in necessitatibus:
sed a periculis cunctis
libera nos semper,
Virgo gloriosa et benedicta.

Pod obranu se Tvoju utječemo, sveta Bogorodice. Ne odbij nam molbe u potrebama našim, nego nas od svih pogibli vazda oslobodi. Djevice slavna i blagoslovljena, Gospođo naša, Posrednice naša, Zagovornice naša! Sa svojim nas Sinom pomiri, svojemu nas Sinu preporuči, svojemu nas Sinu izruči. Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er