CRKVAPAPA FRANJO

Šokantno otkriće kardinala Ruinija: Papa Franjo zaustavio one koji su htjeli “pokopati” Međugorje

Kardinal Camillo Ruini otkrio je u jednom nedavnom intervjuu, kako je Papa Franjo stao u obranu Papinske komisije koja je istraživala međugorski fenomen, a evo što je rekao bivši predsjednik Međunarodnog istražnog povjerenstva o Međugorju, i zašto njegovo otkrivenje otvara mnoga pitanja.

Vijest bi vjerojatno prošla nezapaženo u bujici vijesti koja svakodnevno vrvi medijima i internetom da ju nije istaknuo novinar David Murgia, cijenjeni i dobro pripremljeni talijanski voditelj raznih televizijskih emisija (poput “Vade Retro” ” i “Indagine ai Confini del Sacred” na Tv2000).

Murgia je na svom blogu “Jonin znak” skrenuo pozornost na intervju koji je 15. svibnja biskupijskom tjedniku RomaSette dao kardinal Camillo Ruini, bivši predsjednik CEI (od 1991. do 2007.) i Papin vikar za Rimsku biskupiju ( 1991-2008).

Kardinala Ruinija, jednog od velikih protagonista ne samo crkvenog života nego i talijanske politike, svakako ne treba posebno predstavljati. I danas, u dobi od 92 godine, njegovi intervjui ostavljaju traga.

Ovog puta, međutim, “Don Camillo”, kako ga od milja zovu, uoči svoje 40. godine biskupske službe prisjetio se prije svega etapa svog svećeničkog života, počevši od ređenja od 8. prosinca 1954., prisjetivši se godina II. vatikanskog koncila, suradnja s Ivanom Pavlom II. i Benediktom XVI., dugo razdoblje provedeno na mjestu predsjednika Talijanske biskupske konferencije.

Ali, nešto je drugo privuklo Murgijinu pozornost, do te mjere da ga je natjeralo da govori o “šokirajućem otkriću”. To je epizoda koju je spomenuo Ruini odgovarajući na pretposljednje pitanje novinara RomaSette Angela Zene o njegovoj suradnji s papom Franjom. U vrijeme kada je bivši broj jedan u CEI-u, već pet godina emeritus, bio na čelu Papinskog međunarodnog istražnog povjerenstva o Međugorju (potvrđeno od pape Benedikta XVI.).

Evo što je kardinal Ruini povjerio RomaSette: «Kad je Franjo postao papa, bio sam već pet godina u emeritusu: stoga nisam imao priliku surađivati ​​s njim. No ja sam i dalje bio predsjednik Međunarodnog istražnog povjerenstva o Međugorju i papa Franjo je na moj zahtjev dva puta intervenirao kako bi zaustavio one u Vatikanu koji su htjeli spriječiti naše Povjerenstvo da dovrši posao”.

Mnogo je pitanja u ovom trenutku, ističe Murgia. Kome je bilo u interesu zaustaviti Komisiju za Međugorje koju je vodio Ruini? I iz kojeg razloga? Što se točno dogodilo u Povjerenstvu? I zašto je, Međugorje toliko zastrašilo neku moćnu ličnost da dvaput natjera kardinala Ruinija da se obrati papi Franji i zamoli ga da osobno intervenira kako bi zaustavio njegovu akciju? Zašto je papa Franjo odlučio pustiti rad Komisije da nastavi? Sve pitanja koja čekaju odgovore na koje se, po svoj prilici, neće dugo čekati. To sugerira i sam Murgia, u posjedu cjelokupne dokumentacije Komisije za Međugorje.

Dokumentacija je dijelom već objavljena. “Ali mislim da je sada – zaključuje novinar – vrijeme da se sve objavi. Istina to zahtijeva.”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er