VJERA I DUHOVNOST

Snažna devetnica Tri Zdravo Marije od svetog Ante Padovanskog

Sveti Antun Padovanski poticao je svoje sljedbenike da na svoje nakane mole Tri Zdravo Marijne devetnice. Tijekom svoje službe sveti Ante imao je duboku pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji.

Poticao svoje sljedbenike da svakodnevno mole tri Zdravo Marijo devetnice. Praksa ove pobožnosti bila je jednostavna, a sastojala se od tri uzastopne molitve Zdravo Marijo. Često bi to bilo povezano s namjerom čistoće, iako nije ograničeno na tu namjeru. Konkretno, bila je to pobožnost koja se najčešće molila u večernjim satima, kako objašnjava Katolička enciklopedija.

Nema sumnje da je praksa izgovaranja triju Zdravomarija navečer negdje oko zalaska sunca postala opća diljem Europe u prvoj polovici četrnaestog stoljeća te da ju je preporučio i dopustio papa Ivan XXII. 1318. i 1327. Sveti Antun Padovanski volio je izgovarati Marijino ime i rekao je sljedeće riječi o toj praksi:

“Ime Marijino slađe je usnama od meda, uhu draže od najslađe glazbe, srcu slasniji od najčišće radosti.”

Tražite li jednostavan način da zazovete Božji blagoslov u svoj život, pokušajte tri puta izmoliti Zdravomariju u čast Trojstva i vjerujte njegovom čudesnom planu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er