VJERA I DUHOVNOST

Snaga Gospinih ukazanja: Kako nas Marijine poruke mogu voditi tijekom korizme

Tijekom cijele korizme mnogi ljudi produbljuju svoj molitveni život duhovnim praksama i pobožnostima. Neki se odluče svakodnevno moliti krunicu. Drugi mole postaje križnog puta.

Marija je izvrsna suputnica u korizmenom vremenu, osobito svojim porukama i ukazanjima. Molitva, pokora i milostinja tri su stupa korizme. U priznatim Gospinim ukazanjima ona nas upućuje na te stupove i potiče nas da ih živimo. Gospa se ukazala petero djece u selu Beauraing u Belgiji. Djeci je rekla “molite, molite mnogo, molite uvijek”. U Fatimi je zamolila da mole krunicu za mir u svijetu. U Championu, Wisconsin, zatražila je da prikazuju svoju svetu pričest za obraćenje grešnika. Ne samo da nam je Gospa rekla za koga ili što da molimo, nego je također tražila različite načine molitve.

Marija nas potiče da postanemo više molitveni i zagovornici za druge. Naš korizmeni put također naglašava pokoru. To je i Gospa tražila u svojim ukazanjima. Svetoj Bernadeti u Lurdu rekla je: “pokora, pokora, pokora”. U Fatimi je rekla troje djece da prinesu svoje male žrtve iz ljubavi prema Bogu i Bezgrješnoj kao naknadu za grijeh i obraćenje grješnika.

Cijelu korizmu postimo i činimo djela milosrđa. Obavezno prinesite te žrtve Bogu kao molitvu. Dok budete tako činili, Marija će vas pratiti na vašem korizmenom putu, jer nas je poticala na pokoru. Treći element korizme je milostinja u našoj skrbi i potpori siromasima. U Marijinom Magnificatu, ona se moli da Bog “zbaci moćne s prijestolja i podigne ponižene”. Marija ima posebno mjesto u svojoj molitvi i srcu za siromahe. Vidioci u Gospinim ukazanjima potjecali su iz siromašnih obitelji. Obitelj svete Bernadete bila je nevjerojatno siromašna. U Lurd dolaze bolesni i oni slabog zdravlja i mole za ozdravljenje. Kada se 1933. godine Marija ukazala Mariette Beco u Banneuxu u Belgiji, rekla je djetetu da je “Djevica siromašnih”.

Vezani članci

Tijekom ovog razdoblja milostinje, putujemo sa Djevicom koja se poistovjećuje sa siromašnima i dopušta onima koji su financijski, fizički, duhovno ili emocionalno siromašni da se obrate njezinom majčinskom zagovoru. Tijekom svog korizmenog putovanja razmislite o tome da to činite u molitvi s Presvetom Djevicom. A ako želite, poslušajte Marijine riječi iz njezinih odobrenih ukazanja i dopustite im da vode vaš život, ne samo tijekom korizme nego do kraja života.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er