CRKVAOSTALOVIJESTIVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Sedam poticajnih izjava sv. Majke Terezije koje su nam danas potrebne!

“Učini nas dostojnim, Gospodine, da služimo ljudima u cijelom svijetu, koji žive i umiru u siromaštvu i gladi. Daj njima kroz naše ruke, njihov svakodnevni kruh, daj im mir i radost kroz našu ljubav punu razumijevanja”, rekla je, između ostaloga, sv. Majka Terezija tijekom primanja Nobelove nagrade za mir, 10. prosinca 1979. u Oslu.

Trenutno se mnogi pitaju kako mogu sudjelovati u stvaranju pravednijega društva. Dok su neki aktivni u promicanju socijalne pravednosti i podizanju svijesti o socijalnim temama, drugi se pitaju koje promjene mogu napraviti u svom svakodnevnom životu, a koje će imati pozitivan i dugoročan utjecaj na druge. Da bismo izgradili bolji svijet, prije svega nam je potrebna ljubav, prenosi Aleteia.

Tijekom stoljeća mnogi su sveti muškarci i žene promicali snagu ljubavi u rješavanju najtežih životnih pitanja. Djelo Majke Terezije – sv. Terezije iz Kalkute – pruža ruku onima koje društvo odbacuje i sjajan je primjer kako jedna osoba ljubavlju može postići mnogo.

Evo nekoliko citata ove voljene svetice koji će vas nadahnuti!

  • “Prije sam vjerovala da molitva mijenja situaciju, no sada znam da molitva mijenja nas, a onda mi mijenjamo situaciju”.
  • “Ako osuđuješ druge, nemaš vremena voljeti ih”.
  • “Male stvari učinjene s velikom ljubavlju promijenit će svijet”.
  • “Tvoj pravo lice otkriva se u načinu na koji tretiraš one koji ne mogu učiniti ništa za tebe”.
  • “Svaki put kada se nekome nasmiješiš – to je djelo ljubavi, prekrasan dar toj osobi”.
  • “Ono što mi radimo samo je kap u oceanu. No, bez našega rada ocean bi bio siromašniji za tu kap”.
  • “Ljudska prava nisu povlastice koje su potvrdile vlasti. Ona su pravo svakoga ljudskog bića i utemeljena su u našem čovještvu”.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er