HRVATSKAVIJESTI

Rano jutros još tri potresa zatresla Petrinju: Osjetili se i u Međimurju, Zagrebu, Karlovcu…

Epicentar je bio 12 kilometara sjeverozapadno od Siska, javlja EMSC.Hrvatsku su rano jutros zatresla još tri potresa. Seizmološka služba RH objavila je da je područje Petrinje zatresla serija od tri potresa nakon 6 sati – u 6,15 sati magnitude  4.7, u 6,26 sati 4,8 i u 6, 29 sati magnitude 3,9 te da je intenzitet u epicentru bio VII, VII i VI  stupnjeva EMS ljestvice.

Dodajmo kako je jučer petrinjsko područje pogodio snažan potres od 6,3 stupnja, a prema dosadašnjim saznanjima život je izgubilo sedam osoba.

 U Sisku je noćas 150 osoba spavalo u sportskim dvoranama, saznajemo u civilnoj zaštiti. Svima je osigurana bila hrana i voda. Trenutačno su, nakon jutrošnjih potresa, građani na cestama, napustili su domove. Mnogi su i cijelu noć proveli na otvorenom.

Epicentar prvog potresa, u 6.15 sati, bio je 12 kilometara sjeverozapadno od Siska na dubini od 8 kilometara, javlja EMSC. Snažno se osjetio u Petrinji, a osjetio se i u Zagrebu, Velikoj Gorici, Karlovcu…

Nakon njega, u 6.26 sati, uslijedio je drugi, snažniji potres jačine 4,8 stupnjeva, koji se osjetio čak i u Međimurju pa potom jedan malo slabijeg intenziteta (3,9) u 6.29 sati.

Nakon razornog potresa u utorak mnogi stanovnici Petrinje, Siska i okolice noć su proveli u strahu, na otvorenom i uz vatru. Neki su noć proveli u automobilima, a oni čije je šatore natopila kiša, spavali su mokri i promrzli.

www.medjugorje-news.com/vecernji.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er