SVIJETVIJESTI

Preminula je malena Indi Gregory: Djevojčica je nakon ekstubacije sama prebrodila krizu i ponovno počela disati, no maleno srce nije izdržalo

Srce malene Indi prestalo je kucati u 1 sat i 45 minuta u jednom engleskom hospiciju. Objavio je to Dean Gregory, otac 8-mjesečne djevojčice koja je bolovala od ozbiljne mitohondrijske bolesti, a kojoj je Italija 6. studenog dala državljanstvo kako bi bila prebačena u bolnicu Bambino Gesù

Indi Gregory je preminula prošle noći, u ponedjeljak 13. studenog. Engleskinja, djevojčica stara samo 8 mjeseci, od rođenja je bolovala od ozbiljne patologije koju su engleski liječnici smatrali neizlječivom. Visoki sud u Londonu uskratio je djevojčici mogućnost premještaja u bolnicu Bambino Gesù u Rimu nakon što joj je talijanska Vlada 6. studenog dodijelila talijansko državljanstvo. Djevojčica je u petak 11. studenog prebačena iz Queen Medical Centra u Nottinghamu u hospicij u kojemu je zdravstveno osoblje isključilo aparate koji su joj omogućavali da preživi. Indi je, nakon ekstubacije, sama prebrodila krizu i ponovno počela disati.

Bol roditelja

Moja je kći mrtva, moj je život gotov – rekao je medijima njezin otac Dean Gregory te dodao da su nakon smrti djevojčice on i njegova žena Clare ljuti, slomljena srca i obuzeti sramom. Nacionalna zdravstvena služba i sudovi, osim što su joj oduzeli priliku za život, oduzeli su joj i dostojanstvo umiranja u vlastitom domu. Uspjeli su uzeti Indijino tijelo i dostojanstvo, ali neće nikada moći uzeti njezinu dušu – rekao je Indijin otac.

Papina blizina

Indijina je priča ganula svijet te je bilo različitih očitovanja blizine. I papa Franjo je izrazio blizinu obitelji malene Indi Gregory, njezinom ocu i majci, moleći za njih i za nju, i misleći na svu djecu koja u tim istim trenutcima u cijelom svijetu žive u boli ili je njihov život u opasnosti zbog bolesti i rata – izvijestio je priopćenjem u subotu ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Vatican News

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er