VJERA I DUHOVNOST

Poznati egzorcist upozorio: U svojoj službi često se susrećem sa generacijskim prokletstvom

Monsinjor Stephen Rossetti, pisiholog je i svećenik, egzorcist biskupije Washington koji vodi i online dnevnik egzorciste, a u kojem često iznosi nevjerojatne situacije s kojima se susreće kroz služenje potrebitima u ovoj moćnoj i često nadnaravnoj službi – oslobođenja pogođenih demonskim silama.

Ovog puta kroz jedan slučaj progovorio je o generacijskim grijesima, temi o kojoj se dosta raspravlja među vjernicima i kojoj mnogi svećenici imaju različito mišljenje.

Pogledajmo što egzorcist kaže mogućem nasljeđivanju, ne grijeha, nego posljedica grijeha predaka kroz ovo svjedočanstvo:

“James je bio teški alkoholičar. Nakon teške bolesti koja mu je umalo oduzela život, James je prestao piti. Zavjetovao se da će se vratiti svojoj vjeri nakon što je živio u smrtnom grijehu cijelo jedno desetljeće.

Vezani članci

Međutim, kada se počeo vraćati na katoličku misu, počele su mu se čudne reakcije.

Nekoliko se puta onesvijestio tijekom obavljanja vjerskih obreda. Noću se osjećao napadnutim od zlih sila. Probudio se s velikim modricama i ogrebotinama po rukama i nogama.

Začudo, iako je prestao piti, boce alkohola bi se neobjašnjivo materijalizirale oko njega. Njegova je zaručnica zapravo svjedočila kako se boce iznenada pojavljuju uz njega kao da padaju s njegova tijela. Činilo se da ga zle sile iskušavaju.

Njegov ga je župnik uputio u našu službu egzorcizma.

U prvim je seansama je jako napredovao. Osim što je dolazio na tjedne seanse egzorcizma, on i njegova zaručnica svakodnevno su molili krunicu i često su odlazili po sakramente, uključujući redovitu ispovijed.

Međutim, nakon nekoliko tjedana odjednom je prestao ići na seanse. Prestao je primati sakramente i rekao da više ne vjeruje. Bilo je to zapanjujuće zaustavljanje bez očitog objašnjenja.

Ali nekoliko mjeseci kasnije, vratio se.

Rekao je egzorcistu da su duhovni napadi postali toliko jaki da to nije mogao podnijeti. Seanse egzorcizma ponovno su započele i ponovno su imale primjetnu korist. Demonski napadi postajali su sve manje ozbiljni.

Međutim, egzorcistu se činilo da postoji nešto što sprječava potpuno oslobođenje.

Sesije nisu bile u potpunosti učinkovite. Po nadahnuću, egzorcist je upitao Jamesa: “Postoji li neka masonerija ili neki drugi kult upleten u vašu obitelj?”

James je odgovorio: “Moj djed je bio mason 33. stupnja.”

Dakle, egzorcist je proveo Jamesa kroz molitve kako bi skinuo sva prokletstva povezana sa slobodnim zidarstvom i bilo kojim drugim generacijskim prokletstvom.

U sljedećoj seansi James je doživio veliko olakšanje. Rekao je da je to bilo gotovo kao da se “prekidač okrenuo” i on je bio oslobođen.

Prošlo je već nekoliko godina, a demoni se nisu vratili. Sretno je oženjen i prakticira vjeru.”, svjedočanstvo je mons. Stephena Rossetija koji je na to dodao sljedeće:

“Danas se raspravlja o tome postoje li generacijska prokletstva. Katolička crkva nije se definitivno izjasnila o tome i ima mnogo prostora za neslaganje i raspravu.

Međutim, svi stariji egzorcisti koje poznajem čine skidanje generacijskih prokletstava redovnim dijelom svoje službe.

Neki se teolozi ne slažu i sugeriraju da bi sakrament krštenja potpuno iskorijenio svaki prijenos učinaka generacijskih grijeha.

Istina je da krštenje čisti osobu od ljage istočnog grijeha. Međutim, ne briše sve njegove učinke. Na primjer, patnja i smrt ostaju u našem svijetu zbog istočnog grijeha, unatoč snazi ​​krštenja.

Drugi uče da nismo krivi za grijehe prošlih generacija. To je istina. Ali učinci njihovih grijeha mogu i utjecati na nas.

Na primjer, ako su moji roditelji oboje bili ovisnici o drogama, ja nisam odgovoran za njihove grijehe. Ali negativni učinci odrastanja u obitelji ovisnika o drogama svakako bi utjecali na mene.

Ali primijetio sam da se ukidanje generacijskih prokletstava učini relativno lako, kao što je bilo i Jamesu. Možda baš zbog toga zato što djeca nisu kriva za grijehe.

S druge strane, otkrio sam da otklanjanje učinaka proricanja, kao što je prakticiranje vračanja, ako su pojedinci sami bili uključeni u ovaj ozbiljan grijeh, nije lako i zahtijeva dosta vremena i čišćenja.

Živimo u pokvarenom svijetu. Posljedice grijeha su posvuda. Svi smo mi, na neki način, pogođeni iskušenjima i djelima Zloga. Ali ostajemo puni nade i samopouzdanja.

“Gdje se umnožio grijeh, milost se još više razlijevala … po Isusu Kristu, Gospodinu našemu” (Rim 5,20-21).

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er