CRKVAVJERA I DUHOVNOST

POZITIVNA MINUTA Je li ti “težak” muž?

“U našem životu postoje tereti koji su nam teški, ali mi ih svejedno nosimo jer to ima smisla. To je naš teret”, istaknuo je fra Josip Vlašić u današnjoj “Pozitivnoj minuti”.

U mnoštvu negativnih i teških vijesti, ovaj se franjevac u zahtjevnim vremenima odlučio vježbati u pronalaženju dobrih riječi. Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, svakoga dana video-porukom pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža.

U najnovijoj objavi donosi:

“Majka Terezija susrela je jednom dječaka koji je u svom naručju nosio drugog dječaka te je upitala: ‘Je li ti težak?’ A on je rekao: ‘Ne, nije mi težak. To je moj brat.’ Naravno da mu je bio težak, ali bio mu je manje težak jer se radilo o njegovom bratu.

U našem životu postoje tereti koji su nam teški, ali mi ih svejedno nosimo jer to ima smisla. To je naš teret. Je li ti ‘teška’ žena? Ma nije, to je moja žena. Je li ti ‘težak’ muž? Nije, to je moj muž. Je li ti ‘težak’ otac ili ‘teška’ majka? Pa nisu jer je to su moj otac i moja majka.

Sveti Pavao je nešto slično napisao: ‘Podnosite jedni druge u ljubavi.’ Podnosite jer smo često jedni drugima teret, ‘teški’ smo jedni drugima. Taj teret možemo podnositi zbog ljubavi i u ljubavi”, zaključio je fra Josip Vlašić.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er