HERCEGOVINAVIJESTI

Pogledajte za koliko je povećan broj upisanih studenata na Sveučilištu u Mostaru

Najveći porast upisanih studenata bilježi se na Filozofskom fakultetu i Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ).

Osam posto studenata upisalo se više ove godine na prvom prijamnome roku na Sveučilištu u Mostaru, što ova visokoškolska ustanova smatra uspjehom te očekuje da će se u drugome roku upisati veći broj studenata iz Hrvatske.

U izjavi za televiziju Herceg-Bosne iz Mostara pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja Vesna Kazazić izjavila je kako je s obzirom na posljedice epidemije koronavirusa i poteškoće u radu povećanje broja studenata u prvom upisnom roku ohrabruje. “Napravili smo smotru sveučilišta.

Obišli smo sve općine i županije te tiskali vodič za studiranje u kojemu smo prezentirali sve studijske skupine. Studentski zbog je odigrao značajnu ulogu također u animiranju srednjoškolaca”, rekla je Kazazić. Najveći porast upisanih studenata bilježi se na Filozofskom fakultetu i Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ). “Vidljivo je povećanje nekih deset posto.

Zanimljivo je, najveći broj zainteresiranih stedenata je na studiju kineziologije, informatike i studij predškolskog odgoja”, rekla je pomoćnica dekana za studente i studentska pitanja FPMOZ Antea Čilić. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bilježi se porast od 30 posto upisanih studenata. “U odnosu na prošlu godinu povećanje je 30 posto.

Najpopularniji studiji su logopedije, informacijskih znanosti i studij engleskog jezika i književnosti”, rekao je prodekan za znanost Filozofskog fakulteta Mate Buntić. Na Sveučilištu u Mostaru očekuju da će se broj studenata dodatno porasti na drugom razredbenome roku zbog studenata koji će se iz Hrvatske prijaviti za studiranje u Mostaru, prenosi Hina.

Sveučilište u Mostaru jedina je visokoškolska ustanova na kojoj se nastava održava na hrvatskome jeziku. Na ovome sveučilištu studira oko 15.000 studenata.

www.medjugorje-news.com/bljesak.info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er