CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Papa Franjo:”Isus nas spašava od tame”!

Papa Franjo u srijedu je rekao da Kristovo svjetlo osvjetljava tamu grijeha u našem svijetu i u nama samima.

„Isusova je misija donijeti svjetlost. A apostolsko poslanje jest donijeti Isusovo svjetlo “, rekao je papa Franjo u svojoj jutarnjoj misi na homiliji 6. svibnja.

“Gospodin Bog nas spašava od tame koju imamo unutra, iz tame svakodnevice, društvenog života, političkog života, nacionalnog, međunarodnog života”, rekao je.

Govoreći iz kapelice svoje rezidencije u Vatikanu, Casa Santa Marta, papa Franjo citirao je 12. poglavlje Evanđelje po Ivanu: “U svijet sam došao kao svjetlo, tako da svi koji vjeruju u mene ne mogu ostati u tami.”

Papa je rekao da je “problem u tome što je Isusovo svjetlo odbačeno” onih mnogih koji su zaslijepljeni grijehom.

“Grijeh nas zaslijepi i ne možemo podnijeti svjetlost”, rekao je Papa. “Živjeti u svjetlu nije lako. Svjetlost nas tjera da vidimo toliko loših stvari u nama koje ne želimo vidjeti: poroke, grijehe. “

Nastavio je: “Mislimo na svoj ponos. Mislimo na svoj ovozemaljski duh. To nas zaslijepljuje jer smo udaljeni su od Isusove svjetlosti. “

Pretvorba je iskustvo prelaska iz te tame “ropstva” grijeha u Kristovo svjetlo, rekao je Papa.

„Pavao je imao ovo iskustvo prelaska iz tame u svjetlost, kad ga je Gospodin sreo na putu za Damask. Bio je zaslijepljen. Svjetlo Gospodinovo ga je zaslijepilo. A onda se, nakon nekoliko dana, krštenjem vratio svjetlu “, rekao je.

“Imao je iskustvo prolaska iz tame, u kojoj se nalazio, do svjetla. To je ujedno i naš odlomak koji smo sakramentalno primili u krštenju … Zbog toga u liturgiji krštenja primamo upaljenu svijeću … jer je dijete osvijetljeno Isusovom svjetlošću “, dodao je.

Papa Franjo rekao je da Gospodin traži od nas da “imamo hrabrosti vidjeti svoju tamu kako bi svjetlost Gospodnja ušla i spasila nas.” Dodao je da nema razloga da se bojimo Isusove svjetlosti, jer je nježna i dobra, i Isus “došao je spasiti nas.”

“A ovo je Isusova borba. Isus i dalje svijetli, donoseći svjetlost koja pokazuje stvari kakve jesu “, rekao je papa.

„Isus pokazuje slobodu. On pokazuje istinu. Pokazuje put kojim ide Isusova svjetlost. “

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er