CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Papa Franjo upozorio na jednu stvar koja nas udaljava od Boga

Čuvajmo se duhovne lijenosti!, poručio je papa Franjo prije Angelusa, 28. veljače na Trgu sv. Petra u Rimu. Sa Facebook stranice splitsko-makarske nadbiskupije prenosimo video papinog nagovora o uspinjanju na brdo i poziv na oprez da ne zapadnemo u duhovnu lijenost.

Papa Franjo komentirajući Evanđelje o Isusovom preobraženju kazao je da moliti ne znači pobjeći od životnih poteškoća i da svjetlo vjere ne služi tome da u nama stvori neki lijepi duhovni osjećaj. Isus nas vraća u dolinu, među našu braću i u svakodnevni život, da upalimo svjetla u srcima ljudi, da budemo svjetiljke Evanđelja koje donose malo ljubavi i nade.

“Ponekad se dogodi da prolazimo kroz tamne trenutke u osobnom, obieljskom i društvenom životu i da se bojimo kako nema izlaza. Osjećamo se prestravljeno pred velikim zagonetkama poput bolesti ili pred misterijem smrti. Na istom putu vjere često se spotaknemo kad se susretnemo sa skandalom križa i zahtjevima Evanđelja koje nas poziva da da provedemo život u služenju i da ga izgubimo u ljubavi umjesto da ga sačuvamo za sebe. Potreban nam je, stoga, drugačiji pogled, svjetlo koje osvjetljava u dubini misterij života i koji nam pomaže da nadiđemo naše sheme i kriterije ovog svijeta”, kazao je papa Franjo.

Pozvani smo uspeti se na brdo i promišljati o ljepoti Uskrsloga koji baca tračke svjetlosti u sve djeliće našega života.

“No, ipak budimo oprezni. Ovaj lijepi osjećaj ne smije postati duhovna lijenost. Ne možemo ostati na brdu i uživati sami u tom trenutku blaženstva. Moramo se čuvati duhovne lijenosti. Isus nas vraća u dolinu, među naš svakodnevni život, među našu braću i sestre”, zaključio je papa Franjo

www.medjugorje-news.com/

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er