PAPA FRANJO

Papa Franjo upozorava: Đavao ima dvije taktike da nas udalji od Boga

Papa Franjo je u jednoj od svojih jutarnjih misnih homilija od prije par godina objasnio kako nas đavao kuša da odbacimo Božji plan.

Sveti je Otac rekao da nam đavao prvo postavlja prepreke na putu, umjesto da nas brzo uništi. Zatim postaje zlonamjeran. Jeremijino iskustvo također je proročanstvo “muke Gospodnje”, rekao je papa. Postavljajmo prepreke… Vrag ne kaže: ‘Pobijedimo ga’ ili ‘Izbacimo ga van’. Ne. ‘Zagorčajmo mu život. Muči ga’…. To nije samo smrtna kazna. To je više od toga. To je poniženje…. Đavao ima dvije taktike kada progoni kršćane, nastavio je papa.

Prvo, on pokušava zavesti svjetovnošću tako što ih “tjera da promijene plan otkupljenja”. Ovo je duh svijeta, izražen na usnama majke sinova Zebedejevih. Taština, svjetovnost, karijerizam, uspjeh: to su načini na koje nas “đavao namjerava udaljiti od Kristova križa”. Kad to ne uspije, pokušava uništiti. “Đavlov ponos je toliki da pokušava uništiti i uživa u uništavanju zlonamjernošću”, rekao je papa Franjo. Govoreći o progonu mnogih svetaca i kršćana, Papa se osvrnuo na brutalnost đavla: „Ne ubijaju se odmah. Natjerani su da pate.” To je također Isus doživio. Dva razbojnika razapeta s Isusom nisu bila mučena kao On. Ostavljeni su na miru da umru. “Nitko ih nije vrijeđao”, rekao je Papa.

Razbor pobjeđuje đavla

Razaznati kako đavao djeluje na nas način je da prevladamo prepreke koje đavao postavlja na našem putu učeništva, rekao je Franjo. Kad je osoba progonjena, suočava se s đavolskom “osvetom” jer to znači da su je pobijedili. To je danas vidljivo u životima mnogih kršćana koji su “okrutno progonjeni”. Potom se osvrnuo na patnje koje je pretrpjela Asia Bibi tijekom 9 godina zatvora. “Na njezinom primjeru vidljiva je đavolja zlonamjernost”, rekao je Papa.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er