CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo priznao herojske kreposti sluge Božjega fra Ante Tomičića

Papa Franjo priznao je herojske kreposti sluge Božjega fra Antuna Tomičića, brata laika iz Reda manje braće kapucina, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice

Papa Franjo primio je 14. ožujka u audijenciju kardinala Marcella Semerara, pročelnika Dikasterija za proglašenje svetih, te ovlastio proglašenje dekreta za 19 budućih blaženika i sedam časnih slugu i službenica Božjih. Jednim od dekreta priznaju se herojske kreposti hrvatskog kapucinskog brata laika fra Ante Tomičića (svjetovnog imena Josip) rođenoga 23. ožujka 1901. u Razbojinama, a preminuloga u Rijeci 25. studenoga 1981. godine, javlja Vatican News.

Priznavanjem herojskih kreposti fra Ante Tomičić od sada se može častiti kao časni sluga Božji.

Ante Tomičić rodio se u ličkom selu Razbojine u župi Ričice, 23. ožujka 1901. U novicijat Reda manje braće kapucina stupio je 20. studenog 1920. Doživotne zavjete položio je u Splitu 11. veljače 1925. Tijekom 22 godine obavljao je službu sakupljača milostinje za svoju subraću, za školovanje mladih kandidata i za gradnju kapucinskih crkvi i samostana. U Rijeku je došao 5. rujna 1947. i ostao do svoje smrti, 25. studenoga 1981. godine. Preminuo je na glasu svetosti. Postupak za proglašenje blaženim i svetim pokrenut je 2005. Dijecezanski proces za proglašenje blaženim sluge Božjega fra Ante Josipa Tomičića završen je 9. veljače 2014. godine.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er