CRKVAVJERA I DUHOVNOST

OVO ZASIGURNO NIJE LAKO PROČITATI Znaš li ti koji ne moliš krunicu, što to govori o tebi?

Iako nije lako spoznati da možda i nismo tako pobožni kako mislimo, ipak donosimo ovaj dio teksta iz knjige velikog sveca Ljudevita Montfortskog koji govori o tome kako ispitujući samo naš odnos prema molitvi Zdravo Marijo možemo razlikovati jesmo li Božji ili đavolji, čak i ako smo katolici vrlo pobožni, ovo može biti znak da baš i nismo tako ispravni….

Tako Montfortski piše:

…Među divnim stvarima koje je Presveta Djevica objavila blaženom Alanu de la Roche – a mi znamo da je ovaj veliki Marijin pobožnik pod zakletvom potvrdio primljene objave – tri su najvažnije: prva, da su nemar, mlakosti i odbojnost prema anđeoskom pozdravu, koji je obnovio svijet vjerojatni i skori znak vječne osude; druga, da osobe pobožne tom istom božanskom pozdravu imaju veliki predznak predodređenja; treća, da oni koji su primili od Boga milost da ljube Presvetu Djevicu i da joj s ljubavlju služe, u tome trebaju biti krajnje brižni i nastaviti je ljubiti i služiti joj, sve dok ih njezin Sin po njoj ne učini građanima neba, u stupnju slave koja će biti srazmjerna njihovim zaslugama.

Krivovjernici i svi đavolski sinovi koji imaju očigledne znakove odbačenja preziru Zdravomariju. Doduše, još nauče Oče naš, ali ne i Zdravo Marijo: radije bi sobom nosili zmiju nego li krunicu ili ružarij. Također i među katolicima, oni koji imaju predznak osude ne mare za krunicu i ružarij, zapostavljaju molitvu krunice ili je izmole mlako i u žurbi.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er