VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Ovo su posljednje Isusove riječi u cijeloj Bibliji

Isus progovara posljednji put u viziji svetog Ivana koja je zapisana u knjizi Otkrivenja. Iako Isus izgovara posljednje riječi dok je na križu, to nije posljednji put da govori u Bibliji.

Isus ponovno govori u knjizi Otkrivenja, gdje se u viziji ukazuje svetom Ivanu. Sveti Ivan potvrđuje da je sve što je zapisao bilo od Boga, “Otkrivenje Isusa Krista, koje mu je Bog dao, da pokaže svojim slugama što se uskoro ima dogoditi. On to obznani poslavši svoga anđela svome sluzi Ivanu, koji svjedoči za riječ Božju i za svjedočanstvo Isusa Krista pripovijedajući što je vidio” (Otkrivenje 1,1-2).

Ono što slijedi kroz ostatak knjige može biti zbunjujuće, ali mnogi komentatori u tome vide opis nebeskog Jeruzalema kao i drugi dolazak Isusa Krista. U ovom kontekstu Isusove posljednje riječi obećanje su nam njegovog drugog dolaska. Isusove posljednje riječi:

“Da, dolazim uskoro.” OTKRIVENJE 22:20

Vezani članci

Katekizam Katoličke Crkve potvrđuje ovo učenje o Kristovom skorom povratku, objašnjavajući: “Od uzašašća Kristov dolazak u slavi je bio neizbježan … Ovaj eshatološki dolazak mogao bi se ostvariti u bilo kojem trenutku, čak i ako su i on i konačno suđenje koje će mu prethoditi ‘odgođen’” (KKC 673).

Nitko od nas ne zna točno vrijeme i dan kada će Isus ponovno doći, već samo da će se to dogoditi, “uskoro”. To znači da se trebamo pripremiti za Isusov drugi dolazak i pokušati što bolje živjeti u sadašnjem trenutku, koristeći svoje dragocjeno vrijeme plodonosno.

Moguće je da umremo prije nego što Isus dođe u slavi na zemlju, ali u tom slučaju Isusove riječi su još uvijek istinite. Isus će uskoro doći, bilo u času naše smrti, bilo na kraju svijeta. U svakom slučaju, trebamo biti spremni za njega, kao što se nevjesta priprema za svog zaručnika.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er