HERCEGOVINAVIJESTI

Imaju srca! Pojačana kontrola Porezne inspekcije na području HNK

Danas, 2.7.2020 pa do 5.7.2020 godine, vršit će se pojačani nadzor Porezne federalne inspekcije na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u periodu od 13-21h u navedenim danima.

Dok je država izostala s pomoći malim i srednjim gospodarstvima, a najviše je pogodilo turizam i prijevoznike, pa tako guraju svoju odgovornost na županije. Pitamo se dali 50% prihoda od poreza ide nam u Sarajevo, a ostalih 50% da se dijeli županijama i općinama. Pa eto pitat ćemo ovih što su manje dobili, i kažu “IMA ZA 3 MIJESECA” (obezbjeđena najviše minimalna plaća do 415 KM) , kasnije ključ u bravu. Dok se ovi što rade bore da saniraju gubitke i negativno poslovanje, tu je naša Federalna inspekcija. Imaju srca! Nadajmo se ovim što su opstali, da neće kazniti ili odnosno minimalno kazniti. Dok Zoran Telgetija ne otvara granice prema turistima iz drugih zemalja, naša draga ministrica turizma Edita Đapo je zadovoljna posjetama domaćih i “stranih turista” koji su posijetili Neum. Inače strani turisti su doplivali s poluotoka Pelješca i ilegalno borave preko dana u Neumu. Ostala turistička središta poput našeg Međugorja zjape prazna, kao i Vodopad Kravice, Mostar, Blagaj, Sarajevo. Ali eto ta mijesta i posjetu turista nije ocijenila naša cijenjena ministrica Đapo, kao ni predsjedatelj vijeća ministara Telgetija.

Inače do sad je Hrvatsku obalu posijetilo više od 350 000 stranih turista što je 29% od sezone 2019, a našu županiju 2 busa iz Vojodine, 3 busa iz Hrvatske i 1 bus iz Beograda. To je nekih 250 do 300 turista ove godine. Kako stvari stoje s ovim političarima, 1000tu posjetu očekujemo za novu godinu.

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er