VJERA I DUHOVNOST

Ovo je grijeh za koji je Isus rekao da se ne može oprostiti

Grijeh za koji je Isus rekao da se ne može oprostiti naziva se “grijeh protiv Duha Svetoga“. Ovaj izraz se pojavljuje u Evanđelju po Marku (Mk 3,28-29) i u Evanđelju po Mateju (Mt 12,31-32) gdje Isus govori o “grijehu koji neće biti oprošten ni u ovom svijetu ni u budućem”.

Prema tumačenju katoličke teologije, ovaj grijeh nije određena vrsta grijeha, odnosno, tu se ne radi o jednom grijehu koji se može počiniti, već se radi o nizu grijeha koji se rade tijekom dužeg perioda života i zajedno čine grijeh protiv Duha Svetoga, donosi portal Bog je tu.

Ovaj grijeh smatra se neoprostivim jer osoba koja ga čini ne želi primiti Božju milost i oprost te se stoga ne može pomiriti s Bogom i ući u njegovo kraljevstvo.

Radi se o trajnom otpadništvu od Boga, odbijanju obraćenja i odbijanju prihvaćanja Božje milosti i oprosta. Ovaj grijeh smatra se neoprostivim jer osoba koja ga čini ne želi primiti Božju milost i oprost te se stoga ne može pomiriti s Bogom i ući u njegovo kraljevstvo.

Uzmimo za primjer osobu koja ne vjeruje u Boga iz nekog razloga te se svrstava u ateiste. Ta osoba jednog doživi veliku Božju milost ili shvati da Bog ipak postoji, ali i dalje drži svoje srce zatvoreno te bira put bez Boga. Bog u još nekoliko navrata na razne načine pokušava ući u život te osobe, ali ona i dalje odbija i pomisliti na Boga.

Također, ovo može biti i osoba koja je vjernik, osoba koja je počinila u svojoj prošlosti teški, smrtni grijeh, ali odbija taj grijeh ispovjediti i ne vjeruje Bogu da bi ju Njegov oprost očistio od tog grijeha.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er