HERCEGOVINAVIJESTI

Otvorena granica prema RH!

Božinović je rekao kako se odluka EU o otvaranju granice prema državama očekuje tijekom današnjeg dana, a potvrdio je da je na popisu zemalja s kojima EU, pa tako i Hrvatska, otvara granice i Srbija za koju smo prije pet dana, kao i sa BiH, Makedonijom i Kosovom, uveli strože mjere na granicama.

“Mi smo i kao još uvijek zemlja predsjedatelj bili uključeni u te razgovore. EU ima namjeru otvoriti se prema 15-ak država, među njima su Srbija i Crna Gora. Što se Hrvatske tiče, mi ćemo na tom popisu imati i Bosnu i Hercegovinu. Znate da smo imali uvoz virusa proteklih dana iz tih zemalja, ali on je bio nekoliko puta veći iz Srbije nego iz BiH”, pojašnjava Božinović.

Božinović je kazao kako se odluka EU o otvaranju granice prema državama očekuje tijekom današnjeg dana, a potvrdio je da ćemo se u sklopu zajedničke odluke EU otvoriti i prema Srbiji, dok će hrvatske vlasti na popis zemalja, kako je Božinović jučer i najavio, dodati i BiH, ako je ne bude na popisu Europske unije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božinović je potvrdio da će Hrvatska otvoriti granice i sa Srbijom i sa BiH, bez obzira na to hoće li se BiH naći na popisu Europske unije.

Vezani članci

“Preporuke su preporuke. Teško je opravdati činjenicu da smo imali 25, 26 unosa virusa iz Srbije s kojom se otvaramo i 8 unosa iz BiH gdje bismo trebali držati zatvorene granice”, kazao je Božinović za N1.

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er