VJERA I DUHOVNOST

Objavljena tema Svjetskog dana izbjeglica 2024. – „Bog hoda sa svojim narodom“

Vatikan je objavio temu Svjetskog dana migranata i izbjeglica. Od 1914. Svjetski dan katolicima nudi priliku da se sjete i mole za one koji su raseljeni zbog sukoba, progona i ekonomskih poteškoća

Vatikanski Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja objavio je temu 110. svjetskog dana migranata i izbjeglica, piše Vatican News.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana – koji će se obilježiti u nedjelju, 29. rujna 2024. – bit će „Bog hoda sa svojim narodom“.

Crkva u pokretu

Dikasterij je u priopćenju za javnost istaknuo da će se navedena poruka usredotočiti na putujuću dimenziju Crkve, s posebnim osvrtom na našu braću i sestre migrante, koji predstavljaju „suvremenu ikonu Crkve u pokretu“.

„To je put kojim treba ići na sinodalni način“, nastavlja se u priopćenju, „nadilazeći sve prijetnje i prepreke, kako bismo zajedno došli do naše domovine“. Tijekom putovanja, gdje god se ljudi nađu, bitno je prepoznati prisutnost Boga koji hoda sa svojim narodom, osiguravajući im vodstvo i zaštitu na svakom koraku. „Ipak, jednako je bitno prepoznati prisutnost Gospodina, u svakom migrantu koji kuca na vrata našeg srca i nudi priliku za susret“.

110. godina obilježavanja Svjetskog dana

Svjetski dan migranata i izbjeglica obilježava se svake godine posljednje nedjelje u mjesecu rujnu.

Prvi put je obilježen 1914. te predstavlja dan da se katolici diljem svijeta potaknu na sjećanje i molitvu za one koji su raseljeni zbog posljedica sukoba, progona i ekonomskih poteškoća.

Povodom tog događaja Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja provest će komunikacijsku kampanju s ciljem promicanja dubljeg razumijevanja ovogodišnje teme putem videa, informativnih materijala i teoloških promišljanja.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er