CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

NOVI TERMIN SVEĆENIČKOG REĐENJA ĐAKONA HERCEGOVAČKE FRANJEVAČKE PROVINCIJE UZNESENJA BDM U MOSTARU

Zbog najnovije odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske s kojom se mijenja režim ulaska osoba iz Bosne i Hercegovine u tu državu, otkazuje se najavljena proslava 600. obljetnice franjevačke samostanske crkve u Slanome, posvećene sv. Jeronimu i 1600. obljetnica sv. Jeronima planirana 29. lipnja 2020. Otkazuje se i najavljeno svećeničko ređenje toga dana u Slanome.

U dogovoru s mjesnim ordinarijem, biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim mons. Ratkom Perićem, i njegovom delegacijom, svećeničko ređenje četvorice đakona Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM: fra Zlatka Ćorića, fra Renata Galića, fra Stipe Rotima i fra Lovre Šimića, bit će u Mostaru, u crkvi sv. Petra i Pavla u utorak, 30. lipnja 2020. u 18 sati. Zareditelj će biti mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.

Bude li se ovih dana pogoršala situacija oko korone virusa te pooštrile mjere u ovoj županiji ili zemlji, odlučit će se prema konkretnim prilikama. Neka naše ređenike i sve nas čuva, prati i zagovara Blažena Djevica Marija, stoji u priopćenju koje su uputili iz Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM. (kta/miriam)

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er