MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Nije slučajnost da se Gospa ukazuje upravo u Međugorju – evo i zašto

Nije slučajnost da se Gospa ukazuje upravo u Međugorju – evo i zašto! Oko fenomena Međugorja zaista postoji mnogo teorija, no jedna je zbog svoje simbolike iznimno zanimljiva.

Hrvatska riječ Međugorje na hebrejskom znači ni manje ni više nego Harmegedon na hebrejskom, a na grčkom Armagedon. Točan prijevod hebrejske riječi koju nalazimo u Bibliji u Knjizi Otkrivenja Har-Magedon – je isti kao i Međugorje na hrvatskom jeziku, upozoravaju.

Har = brdo, Mageddo = brazda, šupljina između.

Znači hebrejska riječ Har Magedon bila bi istoznačnica Među- gorju u doslovnom prijevodu. Iako se smatra da Armagedon zapravo planina Megiddo kod Jeruzalema, ne možemo ne zamijetiti ovu duboku simboliku riječi Međugorje, bar ne, ako uzmemo u obzir Gospina ukazanja i naravno sadržaj Gospine poruke.

Armagedon je naime pojam koji nalazimo u knjizi Otkrivenja i koji označava mjesto posljednje bitke Antikristove vojske protiv vojske Isusa Krista. Također, to je mjesto svršetka, kraja, mjesto na kojem će Sotona biti poražen i na kojemu će mu Marija satrti glavu, kako je prorokovano u postanku svijeta. Zato značenje riječi Međugorje koliko god može biti slučajno, može biti i duboko simbolično.

“Što sam započela u Fatimi završiti ću u Međugorju” sažetak je Gospine poruke od 25. kolovoza 1991. koju je javnosti prenijela vidjelica Marija Pavlović Lunetti. Što je to Gospa započela u Fatimi? Upravo pobjedu Sotone, odnosno – Trijumf Bezgrešnog Marijinog Srca!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er