VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Bog je toliko ljepote ulio u tvoje srce jer te je stvorio na svoju sliku i priliku

Zavoli već jednom svoje čovještvo! I Bog je postao čovjekom u Marijinu krilu. Plači i tuguj! Raduj se! Proživi sve svoje emocije! Smiješi se! Igraj se!”

Tko je kiborg? Kiborg je mješavina čovjeka i robota, mješavina biologije i tehnologije. Ljudi žele biti roboti, žele sebe ispuniti tehnikom. Zašto pojedinac želi postati robot, a još nije dovoljno postao ni čovjekom? Fabrice Hadjadj kaže da još nismo uistinu upoznali ljepotu čovještva. Čovjek preskače ljudskost. A lijepo je biti čovjek i samo čovjek. Jer čovjek je i stvorenje i tajna, čovjek je vječna tajna. Tajna je i sebi i drugima. Zavoli već jednom svoje čovještvo! I Bog je postao čovjekom u Marijinu krilu. Plači i tuguj! Raduj se! Proživi sve svoje emocije! Smiješi se! Igraj se! Čini sve što kao čovjek trebaš i činiti! Bog je toliko ljepote ulio u tvoje srce jer te je stvorio na svoju sliku i priliku. Upravo se u tvom srcu krije razlika između tebe i kiborga. Kiborg nema srce, a ti ga, dragi čovječe, imaš.

Kad izgubiš svoje osjećaje, kad izgubiš srce, u opasnosti si da u potpunosti izgubiš i sebe. Zato je potrebno čovjeka kao ljubljeno Božje stvorenje iznova staviti u središte svemira. Tehnika ne smije ovladati ovim svijetom ni ljudskim tijelom. Čovjek je živo, toplo biće; njegovim žilama teče svježa krv, a robot je hladna, mehanička tvorevina, bez krvi i osjećaja. Židovi vjeruju da se u krvi krije život koji je Božji dar. Zato je čovjek kao kruna Božjeg stvaranja dužan braniti i obraniti svoju ljudskost od svih, pa čak i od sebe samog. Jer čovjek će čovjeku postati vuk, čovjek će čovjeku u budućnosti postati najveća prijetnja ako se stopi s robotom.

fra Goran Azinović za hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er