SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Nevjerojatno čudo koje je svetu Majku Tereziju proglasilo svetom

Brazilac koji je doživio čudo koje je omogućilo kanonizaciju Majke Tereze podijelio je svoju priču, rekavši da su on i njegova supruga obični vjernici koji su primili izniman znak Božjeg milosrđa.

“Od početka dijagnoze nisu bile dobre i činilo se da su samo gore. (Ali) Od tog trenutka, unutar ove velike patnje, shvatili smo da se nešto dogodilo,” rekao je Marcilio Haddad Andrino o svom čudesnom ozdravljenju. “Bio sam siguran da me je Majka Tereza izliječila.” Andrino, koji dolazi iz Santosa u Brazilu, ozdravio je po zagovoru Majke Tereze – čudo koje je utrlo put njezinoj kanonizaciji 4. rujna 2016.

Razgovarao je s novinarima tijekom godišnjeg sastanka u Riminiju od 19. do 25. kolovoza 2016. u Italiji zajedno sa svojom suprugom Fernandom, od kojih je svaki podijelio svoje viđenje Marcilijeve bolesti i čudesnog iscjeljenja. Fernanda je, iznoseći svoje viđenje duge, dugotrajne bolesti svog supruga, objasnila da je Marcilio bio bolestan dvije godine i da je posjetio bezbroj liječnika, ali bez dijagnoze. “Bilo je to čekanje puno muke jer je dvije godine bio jako bolestan i nismo znali što nije u redu”, rekla je, objasnivši da je prvi pokušaj liječenja “bio neuspješan.

Stoga je liječnik promijenio terapiju, ali Marcilio se nastavio pogoršavati.” Prisjetila se kako su konačno dobili odgovor tek kada je Marcilio hospitaliziran u listopadu 2008. Nakon što je obavio niz testova, “liječnik je pogledao pregled i, prosvijetljen Duhom Svetim, shvatio da Marcilio ima osam apscesa na mozgu”, rekla je. “Uvijek smo se molili Majci Terezi”, rekla je, ističući da joj je njezin župnik dao relikviju Majke Tereze prije nego što se par vjenčao. “Stavila sam relikviju na Marciliovu glavu, gdje je imao apscese. Izmolila sam molitvu za proglašenje blaženom i ono što mi je dolazilo iz srca”, rekla je, napomenuvši da “nije bilo lako, ali me ovo razdoblje jako obogatilo; obogatio je našu ljubav, našu vjeru… danas mogu reći da je vrijedilo.”

Marcilio je, govoreći o trenutku kada je ozdravio, rekao da se probudio 9. prosinca 2008., samo nekoliko mjeseci nakon što mu je postavljena dijagnoza, s “nepodnošljivom” glavoboljom zbog koje nije mogao govoriti, pa je zamolio svoju ženu da moli umjesto njega. “Od tog trenutka mnogi su me liječnici došli posjetiti i ustanovili da je moja situacija vrlo ozbiljna”, rekao je, objašnjavajući da je na kraju odvezen u bolnicu i pripremljen za operaciju. Međutim, Marcilio je rekao da nikada nije uspio ući. Umjesto toga, probudio se u operacijskoj sali s “velikim mirom u sebi i više nisam imao glavobolju.

Nisam razumio što mi se događa.” Liječnici su mu, kaže, rekli da će ga, budući da mu je bolje, premjestiti na intenzivnu njegu i operaciju odgoditi za sljedeći dan. Marcilio je rekao da je prespavao cijelu noć bez ikakvih problema i da mu je, kad se sutradan sastao s liječnikom, rečeno da se vrati u svoju sobu ako se glavobolja i dalje ne vrati. Po povratku u sobu, “saznao sam da su se apscesi uvelike smanjili, baš kao i hidrocefalus”, rekao je Marcilio, referirajući se na medicinski izraz za abnormalno nakupljanje tekućine u lubanji, što uzrokuje oticanje mozga.

“Apscesi su se smanjili za 70 posto, a hidrocefalus je nestao”, rekao je, objašnjavajući da se nakon još tri dana testiranja “čak ni ožiljci od apscesa nisu vidjeli”. “Tada sam otkrio da sam izliječen”, rekao je, istaknuvši da se mogao vratiti kući za Božić. Fernanda je, prepričavajući svoje iskustvo događaja, rekla da su joj liječnici, kada se vratila u bolnicu s Marciliovim roditeljima dan nakon što je primljen, rekli da je stabilno i da se vratio u svoju sobu, umjesto da ode na operaciju. “(Liječnik) mi nije rekao da je izliječen, ali ja sam to već dobro znala iz onoga što sam se molila Bogu po zagovoru Majke Tereze”, rekla je, dodajući da kada je otišla u Marciliovu sobu i vidjela ga sjedi i govori: “Shvatio sam da ga je Majka Tereza izliječila.”

Rekla je da je Marcilio bio “jako iznenađen” onime što se dogodilo i pripisala činjenicu da se osjeća bolje jednom od antibiotika koje je uzeo nakon što je primljen. Međutim, liječnik im je, prisjetila se Fernanda, rekao da “ne postoji antibiotik koji djeluje odmah, dan poslije… netko tamo gore vas puno voli.” Marcilio je objasnio da su nakon izlaska iz bolnice on i Fernanda razgovarali sa svojim župnikom o tome što se dogodilo. Svećenik, koji je pratio par tijekom cijele Marciliove bolesti i koji ga je obavio posljednji obred, rekao im je da pišu Misionarkama ljubavi i objasne što se dogodilo, piše CNA

“Moj je slučaj klinički bio vrlo težak”, rekao je Marcilio, objašnjavajući da se njegova supruga molila za njega “bez prestanka”, te su bili sigurni “da se dogodilo čudo… Bio sam siguran da me je Majka Tereza izliječila.” Napomenuo je da čudo nije samo izliječilo njegov mozak, već je otišlo korak dalje. “Kad sam se počeo osjećati bolesno, Fernanda i ja smo se nedavno vjenčali”, rekao je, objašnjavajući da im je liječnik rekao mračnu vijest da nikada neće moći imati djecu zbog tretmana kojima će se Marcilio morati podvrgnuti. Iako shrvani, par je to prihvatio, rekavši si da “ako Bog to želi, imat ćemo djecu”. Šest mjeseci nakon njegova izlječenja, par se preselio u Rio de Janeiro i Marcilio se vratio na posao. Bilo je otprilike u isto vrijeme kada je Fernanda počela osjećati mučninu. Kad im je liječnik rekao da je trudna, Marcilio je rekao da isprva nisu vjerovali u to, ali da su nakon nekoliko pretraga potvrdili da je “dijete bilo tu”.

Marcilio je rekao da mu se život značajno promijenio otkako je primio čudo. “Moja je vjera jako porasla; Vidim milost. Bio sam bolestan, nisam mogao hodati, uvijek mi je trebalo pomoći. Danas hodam, imam obitelj i jako sam zahvalan.” Budući da je bio mlad dok je Majka Tereza bila živa, Marcilio je rekao da je znao njezinu priču općenito kao i svi drugi, ali je počeo dublje proučavati njezin život tek nakon što je ozdravio. Sada, osam godina nakon čuda, on i Fernanda nastavljaju nositi svoju relikviju Majke Tereze kamo god idu i mole joj se sa svojom djecom. “Kad vidim svoju djecu, vidim Majku Terezu. Ovo čudo je moju obitelj učinilo jačom i jedinstvenijom”, rekao je, objasnivši da njegova djeca znaju sve o njegovoj bolesti i ozdravljenju. “Uvijek su s nama i kad idemo k sestrama moliti, one sve razumiju i mole s nama.” Iako je prije bolesti bio katolik, Marcilio je rekao da mu je vjera porasla nakon ozdravljenja, a sada je uvjeren da čuda postoje.

“Poruka Majke Tereze je da je Božje milosrđe za sve”, rekao je, istaknuvši da su on i Fernanda samo “normalni ljudi” kao i svi drugi. “Bog izabire one koji obznanjuju svoje milosrđe kako bi doprlo do svih, kao u slučaju Majke Tereze, koja je izliječila sve bez razlike”, rekao je, izrazivši nadu da njezina kanonizacija “uči sve ljude suosjećati jedni prema drugima. ” Iako je jedan od rijetkih koji je doživio ovakvo čudo, Marcilio je naglasio da je “Božje milosrđe za sve. Ja sam primio ovo čudo, ali Bog također bira tebe. Svi smo mi odabrani.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er