SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Nevjerojatna priča o dva svećenika blizanca, čudesna od rođenja

Dva brata blizanca, svećenika, otkrivaju veliku gestu svoje majke i u potpunosti ostvaruju božanski plan određen za njih. Priča koja nas od početka tjera da shvatimo koliko majčinska ljubav nadilazi svaku prepreku.

Njihova se majka našla pred temeljnim izborom o kojem je ovisio cijeli njihov život. Nakon njezinog “da”, oni su se redom odazvali Božjem pozivu.

Ovo je uistinu dirljiva priča čiji su protagonisti dva brata koji su danas svećenici. Vrlo posebna priča jer se ne tiče samo “da” koje su s uvjerenjem izrekli Božjem pozivu, nego i onog njihove majke, koja ih je tada odlučila roditi i reći ne pobačaju. Zovu se Felipe i Paulo i čileanskog su porijekla. Oni su blizanci i sada imaju 28 godina, a svećenici su od 2012. Dvojica braće odlučila su ispričati svoju priču, kako bi bila primjer i upozorenje drugima koji su se, nažalost, našli u istoj situaciji kao i oni .

Dvojica mladih svećenika nisu znali za tako hrabar izbor njihove majke i, kako su rekli, za njega su doznali tek kada su već bili na šestoj godini Bogoslovije. Ne samo da koje su oni izgovorili, nego i prije svega da njihove majke. Da, jer je Rosa, majka dvoje mladih, otkrila da je trudna. Isprva je bila uvjerena da čeka samo jedno dijete, no u trenutku ultrazvuka liječnik joj je rekao: “Nešto je čudno: beba ima tri ruke, a stopala su mu zarobljena. Ima i dvije glave.”

Majka odlučuje da neće pobaciti! Ženin strah i tjeskoba i, također, ono što su joj svi savjetovali: pobačaj! No Rosa se nije dala i nastavila je trudnoću. Prvi je na svijet došao Felipe, savršeno zdrava beba. Ali tek nakon njegova rođenja stvari su se počele komplicirati. Posteljica nije izašla iz ženine utrobe i zato su liječnici predložili kiretažu. Ali i tome se Rosa opet usprotivila: osjećala je u sebi još jedno dijete. Tako je i bilo: Paulo je rođen 17 minuta nakon brata. Da su liječnici ispunili svoju namjeru, posljedice bi bile strašne: Paulova smrt ili njegovo rođenje s nekim ozbiljnim hendikepom.

Približavanje Bogu i ulazak u sjemenište

Ali Rosina snaga volje značila je da je njezino dvoje djece rođeno zajedno. Sada su obojica svećenici, ali put do tog životnog izbora nije bio lak. Iako su se školovali kao kršćani, dvojica dječaka su se jedno vrijeme udaljila od Crkve, također zbog boli koju su morali proživjeti nakon razvoda roditelja. Oboje su, međutim, osjećali da im nešto nedostaje. Tada su, 2003. godine, oba mladića shvatila da je njihov put ulazak u sjemenište. “Bog nam nije napustio: On nas želi sretne” – zaključio je Felipe.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er