VJERA I DUHOVNOST

Ne zaboravite poziv Gospe fatimske na pokajanje

Sestra Lucija je navela da je središnja poruka Gospe fatimske poziv na osobno pokajanje i obraćenje. Iako se lako usredotočiti na proročke riječi Gospe fatimske i poziv da Rusija bude posvećena Bezgrešnom Srcu Marijinu, središnja poruka privatnih otkrivenja bila je poziv na pokajanje i obraćenje.

Portal Aleteia donosi tekst o riječima s. Lucije, troje djece u Fatimi čulo je riječi anđela kako viču: “Pokora, pokora, pokora!” Kardinal Ratzinger (budući papa Benedikt XVI.) osvrnuo se na ovaj aspekt poruke Gospe fatimske i otkrio osobni razgovor koji je vodio s vidjelicom s. Lucijom.

“Spasiti duše” pojavila se kao ključna riječ prvog i drugog dijela “tajne”, a ključna riječ ovog trećeg dijela je trostruki poklič: “Pokora, pokora, pokora!” Pada mi na pamet početak Evanđelja: “Obratite se i vjerujte Radosnoj vijesti” (Mk 1,15).

Razumjeti znakove vremena znači prihvatiti hitnost pokore – obraćenja – vjere. Ovo je ispravan odgovor na ovaj povijesni trenutak, obilježen teškim opasnostima prikazanim na slikama koje slijede.

Dopustite mi da ovdje dodam osobnu uspomenu: u razgovoru sa mnom sestra Lucija je rekla da joj se sve jasnije činilo da je svrha svih ukazanja pomoći ljudima da rastu sve više u vjeri, nadi i ljubavi – sve ostalo namjeravao je dovesti do toga. To je kao zajedničku temu mnogih Gospinih privatnih objava istaknuo i sveti Ivan Pavao II u svojoj poruci na Svjetski dan bolesnika 1997. godine.

U Fatimi je ponovila određenu riječ koju je izgovorio njezin Sin na početku svoje javne misije: “Ispunilo se vrijeme…; pokajte se i vjerujte u Evanđelje” (Mk 1,15). Uporni poziv Presvete Marije na pokoru nije ništa drugo nego očitovanje njezine majčinske brige za sudbinu ljudske obitelji, kojoj je potrebno obraćenje i oprost. To je jedan od razloga zašto je Gospa fatimska zatražila prvu subotnju pobožnost koja uključuje mjesečnu ispovijed.

Ako uistinu želimo da se svijet promijeni, ne samo da se moramo moliti za daleku zemlju, već i gledati u svoja srca. Svjetski ratovi će se nastaviti, kako je rekla Gospa fatimska, sve dok se svatko od nas ne pokaje za svoja nedjela, ne prepozna svoje osobne slabosti i osloni se na Boga za sve svoje potrebe.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er