BiHREGIJAVIJESTI

DOBRA VIJEST Nacionalni stožer civilne zaštite RH: “Granice ostaju otvorene”!

Iako su hrvatski mediji jutros najavili da će Nacionalni stožer te zemlje danas donijeti odluku o obaveznoj 14-dnevnoj samoizolaciji za državljane BiH koji ulaze u Hrvatsku, to se do večeras nije dogodilo. To znači da državljani BiH bez problema mogu putovati u susjednu zemlju, turistički ili poslovno.

Kako Klix.ba neslužbeno saznaje postoji vjerovatnost da će Hrvatska ispoštovati ranije donesenu odluku Nacionalnog stožera od 30. lipnja, koja je na snazi do 14. srpnja. To se odnosi na odluku kojom državljani BiH mogu ulaziti u Hrvatsku bez obaveze samoizolacije, ali samo iz opravdanog razloga (potvrda za turizam i poslovno, tranzit itd.)

Hrvatske vlasti su pod pritiskom turističkih radnika, posebno sa Makarske rivijere, koje trpe velike posljedice zbog nedostatka gostiju iz Bosne i Hercegovine.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš kazao je u srijedu kako se svaki dan rade situacijske analize epidemije u toj i okolnim državama i da se razmatraju potencijalne mjere za državljane susjednih zemalja.

www.medjugorje-news.com/klix.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er