VIJESTI

Muška molitva krunice u Zagrebu: Prosvjednici ponovo provocirali

Mušku molitvu krunice u Zagrebu ponovo su ometali protuprosvjedi.

Prisutni su bili već uobičajeni bubnjari, a došao je i Fred Matić. Jedna od prosvjednica pjevala je “Zeko i potočić”. Između ostalog, prosvjednici su pjevaju pjesmice “Kad si sretan” te rugalice s protu-katoličkim motivima, piše narod.hr.

Među okupljenima se, predvidivo, našao i Ivan Pernar, koji je prosvjednike snimao, govoreći im “Evo ih, skrivaju se pod svojim maskama”.

Nekoliko desetaka prosvjednika je ovaj put stajalo nešto dalje od molitelja nego prije. Prosvjednici su imali nekoliko transparenata s uobičajenim porukama, poput: “Svoga tijela gospodarica”, “patrijarhat ubija”, “Autonomija sada”, “Naša tijela, naš izbor”, “Homofobija nije religija” i “Klerofašisti pustite nas na miru”. i sl.

Molitva se u hrvatskim gradovima održavala u jutarnjim satima s početkom, ovisno o gradu, između 8 i 11 sati, u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru,  s izuzetkom Dubrovnika, gdje će javna molitva započeti u 14:00.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er